Enj. Qer 20th, 2019

Single Column Posts

9 min read

Prijësit popullorë të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare kanë zgjuar një interesim të madh në qarqet diplomatike të kohës dhe në shtypin e opinionin ballkanik, evropian e...

1 min read

“L’Œuvre” ka botuar, të martën e 18 korrikut 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me vendimin e marrë nga mbreti Zog dhe mbretëresha...

6 min read

Armand Plaka Ishte koha kur aludohej se aleatët që pritej të zbarkonin nga dita në ditë në brigjet kontinentale e të nisnin kështu inkursionin e...

2 min read

Në literaturën tonë që ka të bëjë me paraqitjen e islamit dhe të myslimanëve në viset shqiptare para pushtimit osman kemi shënime të mjegulluara, pra...

8 min read

SHKOLLAT NË SHQIPËRI Numuri i fundit i revistës “Evropa Lindore”, përmban një intervistë të kolegut tonë Sotir Gjika me ish-ministrin e arsimit publik shqiptar, doktor...