“The Two Popes” me Hopkinsin e Prycen

Press Online

Anthony Hopkinsi dhe Jonathan Pryce shpërfaqin një formë të jashtëzakonshme aktrimi në filmin sa humoristik e të butë po aq dhe skajshmërish sentimental “The Two Popes”, shkruar prej Anthony McCartenit nën regji të Fernando Meirellesit, që flet për një romancë vëllazërore midis dy Papëve, shkruan Koha Ditore. Është argëtues nëse […]

Themelohet çmimi letrar “Adem Demaçi”

Press Online

Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës ka njoftuar se kanë marrë vendim për themelimin e çmimit të ri letrar në emrin e shkrimtarit, politikanit e atdhetarit Adem Demaçi. Sipas njoftimit për media ky çmim do të jepet çdo vit më 5 mars në akademinë letrare-artistike “Ora e Lirisë”. Ky çmim do […]

“T’ia dalësh para agimit” për arratisjen nga burgu

Press Online

Filmi “T’ia dalësh para agimit” do të transmetohet të dielën nga ora 20:00 në KTV në kuadër të festivalit “Mirëdita, Dobar dan”, respektivisht programit të filmave “E diela me Bekim Fehmiun në KTV”. Në prag të luftës në Jugosllavi, 33 komunistë përgatisin arratisjen nga paraburgimi në Mitrovicën e Sremit. Nisin […]

“The Europeans” për fillet e modernizmit në Evropë

Press Online

Paramendojeni një shoqëri në të cilën brenda një brezi të vetëm novacionet shembin largësitë më të mëdha gjeografike, duke mundësuar që individët dhe të dhënat ta kalojnë globin lehtë dhe shpejt. Një shoqëri ku platformat e reja transformojnë katërcipërisht krijimin dhe konsumin e lajmeve, muzikës, librave dhe artit. Shoqëri në […]

“Vallja e Tropojës” pritet të njihet nga UNESCO

Press Online

“Vallja e Tropojës” është një vlerë kombëtare e jona, që pritet të njihet si trashëgimi botërore nga UNESCO. Koreografi Skender Hakaj tregoi se prej kohësh ai bashkë me koreografë të tjerë kanë përgatitur një dosje me të gjitha materialet e nevojshme dhe brenda kritereve të kërkuara nga institucionet përkatëse, për […]