Schengeni, Vishegradi dhe Novi-Sadi

Press Online

Nga Veton Surroi Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore do të nënshkruajnë aspiratat për treg të përbashkët. Si tutje me një ide lehtë të thyeshme? 1. Thuhet (si edhe për shumë rrëfime të tjera anekdotale që mund të jenë apo jo të vërteta) se ish-kryeministri britanik, Winston Churchill, dikur të ketë […]

Ku po i merrni paret me ble Amerikën!

Press Online

Nga Kimete Berisha Do me thënë, Amerika ua paska ru shpinën juve dhe Amerika qenka ajo që qëndron prapa krimit dhe korrupcionit të PDK-së dhe i mëson ata se si ta shkatërrojnë Kosovën pa pasur më nevojë ‘ta vrasin’ njëri-tjetrin! U ditke se dikush ‘i fortë’ po ju thotë ktyne: […]

Jonesko – poet absurdit

Press Online

Nga Xhelal Zejneli “Vdiq një mbret”! Me këto fjalë u përcoll vdekja e njërit nga dramaturgët më të mëdhenj të këtij qindvjeçari – Ezhen Joneskos (Eugene Ionesco, 1909-1994). Sipas enciklopedive dhe leksikoneve, Jonesko lindi në vitin 1912. Por, sipas poetit me origjinë rumune të lindur në Vërshac të Serbisë Petru […]

Votoni gra

Press Online

Nëse votoni burra, votoni njerëz që dëshirojnë të bëhen të parët, edhe atë, pa zgjedhur mjetet. Nuk janë ata fajtorë, por edukata e gabueshme, që pret prej djemve me çdo kusht sukses, profilizim, pasuri, pa zgjedhur metodat, përndryshe nuk shihet si burra të vërtetë. Nga Lis Bukuroca Nëse votoni gra, […]

Idiotët dhe shtypi i përgjegjshëm

Press Online

Nga Umberto Eco Jam argëtuar shumë nga një lajm që doli në Internet në lidhje me idiotët. Për ata që nuk e kanë ndjekur, u raportua në mediat online dhe në ato të shkruara se në një të ashtuquajtur leksion, unë kam deklaruar se Interneti është i mbushur me idiotë. […]

“Dënimi” i Tahirit: Humbi ligji, fitoi morali

Press Online

Andi Bushati Nëse procesi i Saimir Tahirit shërbeu për të bindur shqiptarët për implikimin e thellë të qeverisë ku ai bënte pjesë me trafikantët e drogës, ai nuk pati aspak vlerë për të ngjallur shpresë se në këtë vend po vendoset drejtësia. Ky konkluzion, në dukje paradoksal, buron nga mënyra […]

Vjosa dhe osmane

Press Online

Kjo kolumnë është hapje e një serie psikografish për liderët konkurrues dhe partitë e tyre nga një optikë e jashtme, apartiake dhe pa dorëza Xhemal AHMETI Intelektualisht nuk besojmë se ka ndonjë kandidat tjetër më të përgatitur se Vjosa Osmani sa i përket sistemit politik që ka marrë përsipër ta […]