Si të jeni miq me fëmijën tuaj

Prindërimi nuk është një detyrë e lehtë; kjo kërkon që ju të vini vazhdimisht kontrolloni fëmijët tuaj pa prishur lirinë e tyre.

Ka shumë raste kur të dy prindërit dhe fëmijët e tyre janë ankuar për disa gjëra për njëri-tjetrin pasi disa prindër janë tepër të rreptë, disa fëmijë nuk i dëgjojnë prindërit e tyre.

Të dish se sa për të kontrolluar fëmijën tuaj dhe sa liri ju duhet t’i jepni është detyra përfundimtare e një prindi. Ju nuk duhet të jeni shumë të ftohtë me ta dhe t’i lejoni ata të bëjnë gjithçka që dëshirojnë dhe në të njëjtën kohë, nuk duhet të jeni shumë të pasjellshëm ose të rreptë edhe për ta. Ju duhet ta ruani mjaft mirë këtë linjë për të qenë një prind i mirë për fëmijën tuaj.

Balanca është e nevojshme

Goditja e një akordi midis të qenit shumë i rreptë dhe shumë i rastësishëm është diçka që prindërit duhet të mësojnë kur trajtojnë fëmijët e tyre. Kur jeni shumë të rreptë është e qartë që fëmijët tuaj nuk do të jenë shumë mirë me të dhe kur nuk jeni shumë serioz me ta, ka më shumë të ngjarë që t’ju marrin si të mirëqenë.

Pra, duhet të kuptoni kur dhe si të vizatoni linjën ndërsa jeni miqësor dhe i rreptë në të njëjtën kohë. Ndonjëherë mund ta suprizoni fëmijën tuaj për ta bërë atë të ndjehet mirë kur studion mirë ose kur ai paraqet performancën e tij më të mirë në aktivitete jashtëshkollore. Këto gjeste të vogla ju ndihmojnë të lidheni më mirë me ta dhe nuk duhet të humbni kurrë mundësi të tilla për të befasuar fëmijën tuaj.

LEXONI EDHE KËTË:  Gjërat që burrat i fshehin nga gratë e tyre

Vitet në rritje janë shumë të rëndësishme

Kur fëmija juaj është në adoleshencën e tij / saj, duhet të tregoheni të kujdesshëm me detyrat e prindërve. Këto janë vitet kur trajtimi i fëmijës tuaj bëhet më i vështirë dhe ju duhet të dini se si të veproni me ta. Gjithmonë përpiquni të jeni miqësor me ta sa më shumë që të jetë e mundur.

Dëgjojini ata dhe përpiquni të kuptoni se çfarë duan të përcjellin, por po ju nuk duhet të dorëzoheni gjithmonë kërkesave të tyre të padrejta dhe përkundrazi t’i bëni ata të kuptojnë me edukatë me logjikë më të mirë. Nëse bëheni më të rreptë me ta gjatë kësaj periudhe, atëherë shanset janë më shumë se ata do të përfundojnë në mosbindje ndaj jush dhe ndonjëherë ata madje mund të mos ju pëlqejnë gjithashtu. Pra, zgjidhni detyrën tuaj të prindërve me mençuri dhe bëni lëvizjet e duhura!

Përfundimi

Për të qenë një prind i mirë ju duhet ta kuptoni më mirë fëmijën tuaj. Ju nuk mund gjithmonë të shqetësoheni për prindërimin dhe të mos bëni asgjë për këtë. Ndonjëherë prindërit mendojnë se janë superiorë në çdo formë dhe se fëmija i tyre duhet t’i dëgjojë gjithmonë në çdo rast. Por ata janë shumë gabim nëse ndjekin mendime të tilla.

Ju duhet t’i jepni hapësirë ​​dhe liri edhe fëmijës suaj dhe t’i ndihmoni ata të rriten dhe të kuptojnë më mirë aftësitë e tyre. Nëse vazhdoni të kontrolloni fëmijën tuaj gjatë gjithë kohës, kjo do të pengonte vetëm personalitetin e tyre në fund të ditës. Ju duhet të lejoni që fëmija juaj të marrë frymë dhe të dy duhet të bashkëjetoni për të jetuar një jetë të lumtur dhe të shëndetshme së bashku. Të jesh prind është e lehtë por të jesh prind i mirë është e vështirë!

LEXONI EDHE KËTË:  Si të bëheni më të lumtur dhe ta shijoni jetën?
16

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *