TEKNOLOGJI

Unaza inteligjente mund ta zbulojë koronavirusin para se të shfaqen simptomat

Një unazë inteligjente që tregon vazhdimisht temperaturën e një përdoruesi mund të zbulojë Covid-19 para se të shfaqen simptomat e jashtme, sipas një studimi të ri.

Të dhënat e mbledhura nga njerëzit që mbanin unazën Oura identifikoi me saktësi kur një përdorues u infektua me koronavirus, madje edhe në rastet kur nuk dyshohej për ndonjë infeksion. Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë San Francisco dhe San Diego raportuan se unaza inteligjente zbuloi simptoma delikate në më shumë se tre të katërtat e pjesëmarrësve, të cilët më pas dolën pozitivë për Covid-19.

“Shpresa është që personat e infektuar mund të përgatiten dhe të izolohen më herët, të thërrasin mjekun më herët, të njoftojnë ata me të cilët kanë pasur kontakte”, ka thënë një hulumtuese Ashley Mason.

LEXO »  Apple po punon për rrjetin 6G

Lajme të ngjashme

Facebook do të prezantojë shërbim të ri audio

PressOnline.mk

Pritet rritja e çmimit të veturave

PressOnline.mk

Bie Facebooku dhe Instagrami

PressOnline.mk

Volkswageni gjatë vitit vjen me modelin Taigo

Press Online

Guardian: Facebooku i lejon udhëheqësit botërorë t’i mashtrojnë qytetarët e tyre

Press Online

Facebook dhe Google do të investojnë në kabllo nënujore për të përçuar internet në Azinë Juglindore

PressOnline.mk