SHËNDETI
Vaji i ullirit, rojë e zemrës, stomakut dhe trurit

Vaji i ullirit është një nga ushqimet më të njohura dhe më të përdorurit në kuzhinat e gjithë botës.
Duke qenë se konsiderohet si vaji më i shëndetshëm dhe me një aromë delikate, është opsioni i preferuar për miliona njerëz, shkruan ATSH-ja të premten.
Prodhohet nga ullinjtë, përmes një procesi natyral të shtypjes që ka për detyrë të mbajë të paprekura të gjitha vetitë dhe lëndët ushqyese.
Përmirëson shëndetin kardiovaskular
Kuron mëlçinë dhe fshikëzën e tëmthit.
Vaji i ullirit është një plotësues i shkëlqyeshëm për t’u integruar në dieta për të detoksifikuar mëlçinë dhe fshikëzën e tëmthit.
Duke e përfshirë atë çdo ditë në dietat tuaja mund të zvogëloni rrezikun e vuajtjes nga mëlçia e dhjamosur dhe probleme të tjera që e parandalojnë atë të funksionojë siç duhet.
Përmirëson tretjen
Duke qenë një yndyrë e tretshme lehtësisht, vaji është gjithashtu i shkëlqyeshëm për ruajtjen e shëndetit të sistemit të tretjes.
Përmbajtja e tij e lartë e lëndëve ushqyese thelbësore dhe efekti i tij i lehtë laksativ janë efektive në luftimin e problemeve të zakonshme të tilla si inflamacioni, aciditeti i stomakut dhe kapsllëku.
Parandalon goditjet në tru
Duke qenë kaq i dobishëm për sistemin kardiovaskular dhe qarkullimin e gjakut, vaji i ullirit zvogëlon rrezikun e vuajtjes nga goditja në tru. Kjo sepse parandalon formimin e mpiksjes së gjakut dhe parandalon gjakderdhjen.
-
MAQEDONIPressOnline.mk
Mbështetje nga Presidenti Pendarovski për fushatën “Kthjellu”
-
MAQEDONIPressOnline.mk
Zaev në Pustec: Shqipja është gjuhë e dytë zyrtare në Maqedoni
-
OPINIONEPressOnline.mk
Vdekja që ndezi protesta nga një brez që humbi shpresën
-
MAQEDONIPressOnline.mk
LSDM dhe VMRO kundër pr/ligjit për nënshtetësi të propozuar nga ASH-AAA