MAQEDONI

Maqedonia lider në Evropë për nga numri i konsumuesve të duhanit

48,4% e qytetarëve janë duhanpirës, të cilët mesatarisht pinë 20 cigare në ditë. Këto janë të dhënat e fundit të publikuara nga agjencia lokale Analitika, me të cilat vendi bëhet lider në rajon e Evropë dhe hy në mesin e 10 shteteve të para në botë ku më së shumti konsumohet duhani, respektivisht në kategorinë e shteteve me duhanpirës të rëndë.

Rreth 30% e të rinjve janë duhanpirës, ndërsa numri më i madh i duhanpirëse janë të moshës 45 deri në 54 vjet. Sipas përkatësisë gjinore, ka më shumë duhapirës meshkuj, 57,9%, ndërsa 39% femra.

LEXO »  Rriten shkeljet e të drejtave të punëtorëve në Maqedoni

Lajme të ngjashme

Opozita maqedonase synon qeveri të zgjeruar

Press Online

Pendarovski: Rivendosja e kufijve në Ballkan nuk ka mbështetjen e BE

PressOnline.mk

Lumi i Kadinës rrezikon të mbetet pa peshq!

Press Online

Ekonomia joformale edhe në tregtinë online

Press Online

Maqedonia në kërkim të pronarëve të vërtetë të kompanive

Press Online

“Pasaportat e bosëve”, Ambasada Amerikane nuk komenton hetimin

PressOnline.mk