KTHJELLOHU MAQEDONI

Mbështetje nga Presidenti Pendarovski për fushatën “Kthjellu”

Presidenti Stevo Pendarovski është përfshirë në fushatën për mbrojtjen dhe lobimin “Kthjellu” për përdorim të qëndrueshëm dhe mbrojtje të ujërave e cila do të zgjat deri në vitin 2021.

“Kthjellët, pastër dhe qartë për natyrë jo të ndotur, ujë të pastër për pirje dhe ndarje e qartë e kompetencave dhe ndërmarrje e përgjegjësisë që të mbrojmë ujërat tanë. Bashkë të angazhohemi dhe të kontribuojmë në shfrytëzimin e qëndrueshëm dhe mbrojtjen e ujit për mbikëqyrje efikase në shfrytëzimin e resurseve natyrore”, ka shkruar Pendarovski në profilin e tij në ‘Facebook’, përcjell PressOnline.mk

Para kësaj, organizatorët e fushatës kanë njoftuar se krahas presidentit Pendarovski në aksionet përfshihen edhe një numër i madh i aktivistëve qytetarë, gazetarë, profesorë, organizata joqeveritare dhe media të cilët e mbështetën fushatën të cilët kanë publikuar apele për përdorim më racional të ujit, parandalimin e ndotjes së lumenjve, shkatërrimin e praktikave korruptive gjatë menaxhimit me burimet natyrore si dhe efikasitet më të madh të organeve inspektuese.

“Uji në Maqedoni nuk e fiton mbrojtjen e nevojshme dhe nuk përdoret racionalisht, ndërsa të gjithë qytetarët nuk kanë qasje deri te uji i shëndetshëm për pije për kushte sanitare. Institucionet përgjegjëse nuk kanë kapacitet dhe pajisje për zbatimin e Ligjit të ujërave dhe nuk ndahen para të mjaftueshme nga buxheti shtetëror. Eksploatimi në vazhdimësi dhe shkatërrimi i burimeve ujore bazohet edhe në shkallën e ulët të ndëshkimit të ndotësve”, thonë organizatorët. Projekti është i financuar nga Ambasada britanike. /Pressonline.mk

LEXO »  Domethënia e pikave të kuqe në trup, çfarë janë?

Lajme të ngjashme

MSH Maqedoni: S’ka nevojë për masa të tjera kufizuese, nuk do të jepnin rezultat

PressOnline.mk

Zaev sqaron formatin e takimit të nesërm

PressOnline.mk

Pagat e muajit shkurt dhe mars, sot nis aplikimi për ndihmë shtetërore

PressOnline.mk

A mundet kafja dhe çaji të zëvendësojnë ujin

Press Online

27 për qind e pronave, në emër të grave

Press Online

Mollë herët në mëngjes, për të nisur ditën shëndetshëm

PressOnline.mk