MAQEDONI

Regjistrimi nuk do të ndikoj në procesin zgjedhor, mërgimtarët nuk e humbin të drejtën e tyre të votës

Propozim Ligji për regjistrimi i popullsisë sipas të cilit parashikohet që të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët jetojnë jashtë vendit për më shumë se një vjet të regjistrohen si banorë jo-rezident, sipas kryeministrit Zoran Zaev nuk do të ndikoj në procesin zgjedhor. Ai sqaron se këto qytetarë do të mund të votojnë në diasporë, në rast se paraprakisht janë regjistruar për ta realizuar të drejtën e tyre të votës, ose në të kundërtën u mbetet që të votojnë në vendlindje, por megjithatë asesi nuk e humbin të drejtën e tyre të votës.

“Gjithsesi se jo, edhe deri tani diaspora jonë kishte të drejtën për votim, të votoj në diasporë, atje ku është apo në shtëpi. Në rast se e shfrytëzojnë të drejtën e tyre dhe regjistrohen me kohë sipas ligjit që të votojnë në diasporë, atëherë voton në diasporë, në rast se nuk regjistrohet atëherë i mbetet vetëm e drejta e parë, a ajo është që të votoj në vendvotimin në vendlindje. Kështu që procesi i regjistrimit aspak nuk do të ndikoj në procesin zgjedhor”, deklaroi kryeministru Zoran Zaev, përcjell PressOnline.mk

LEXO »  10 Things You Should Know Before You Visith South America’s Jungles

Lajme të ngjashme

Scream is Now the Second Biggest Name in Drone Filming Equipment

Press Online

Propozim-Ligji për shtetësi, Zaev sot takon opozitën shqiptare

PressOnline.mk

Mjeku nga Shkupi, humb jetën nga COVID 19

PressOnline.mk

Shqiptarët kërkojnë që regjistrimi i popullsisë të jetë i besueshëm

Press Online

Negociatat Shkup-Sofje, Buçkovski: Pas zgjedhjeve racionaliteti do të jetë më i fuqishëm

Press Online

Sela: Jemi në rrugë të mbarë për të gjetur zgjidhje për Ligjin për shtetësi

PressOnline.mk