MAQEDONI

SHGM: Gazetarët ndër të parët të marrin vaksinën antiCOVID

Shoqata e Gazetarëve në Maqedoninë e Veriut (SHGM) ka kërkuar që punonjësit mediak të jenë në listën me prioritet për marrjen e vaksinës kundër CoVid-19.

Sipas kësaj shoqate, gazetarët janë në krah të mjekëve, policëve, ushtarëve dhe uniformave të tjera gjatë përballjës me pandeminë.

Kryetari i SHGM-së, Mlladen Çadikovski tha se gazetarët dhe kameramanët janë të ekspozuar drejtpërdrejtë me rrezikun e infektimit nga virusi korona dhe se ka marr premtimin nga Ministria e Shëndetësisë se do të këtë prioritetet gjatë vaksinimit.

“Po, ne tani më jemi në kontakt me Ministrinë e Shëndetësisë pasi që konsiderojmë se gazetarët nëse jo në ‘frontline’ janë menjëherë pas punonjësve shëndetësor në linjën e dytë të luftës me pandeminë. Nga Ministria e Shëndetësisë kishte disponim dhe në një mënyrë na premtuan se do të jemi në grupin e parë të personave, të cilët do të vaksinohen kundër CoVid-19″, deklaroi Mlladen Çadikovski, Kryetar i SHGM-së.

LEXO »  Mbretëria e Bashkuar, zyrtarisht jashtë BE-së

Lajme të ngjashme

Filloi vaksinimi kundër COVID-19 në Gostivar

PressOnline.mk

Bastoret në Maqedoni nuk pranojnë të vendosen në distancë 500 metra nga shkollat

PressOnline.mk

“Rashkovski”, Zaev: Të gjithë jemi të barabartë para ligjit, të mos ketë dilema

PressOnline.mk

Gjatë kohës së pandemisë, rritet numri i lexuesve online

Press Online

Ndihma ndërkombëtare, e pashmangshme në kontestin maqedono-bullgar

Press Online

Ndërron jetë zjarrfikësi Nuredin Mustafa

PressOnline.mk