Lidhu me ne

MAQEDONI

“Peshku i madh” nga Maqedonia do të dëbohet nga Zvicra

»

: Botuar më

Një shtetas i Maqedonisë së Veriut ka trafikuar lëndë narotike midis viteve 2012 dhe 2018. Përveç disa vjet burgim, ai duhet të largohet nga Zvicra për gjashtë vjet

Një automekanik 40-vjeçar nga Maqedonia e Veriut, nga prokurori akuzohet për shitjen e të paktën 24 kilogramëve kokainë, njerëzve të ndryshëm midis viteve 2012 dhe 2018. Te katër persona të paidentifikuar, thuhet se ai me pseudonime ka shitur rreth 23 kilogramë.

Në nëntor të vitit të kaluar, Gjykata penale e Lucernit e dënoi ate me tre vjet e shtatë muaj vuajtje dënimi. Ai gjithashtu do të dëbohet nga Zvicra për një periudhë gjashtëvjeçare.

Përveç të akuzuarve, gjatë hetimit penal u morën në pyetje edhe disa gra dhe burra, siç është shkruar në vendim, transmeton Shtegu.com. Njëri nga personat e pyetur tha se i akuzuari ishte një “peshk i madh”. Ai nuk e mbante drogën në shtëpi, por te motra e tij. Në fakt, te gruaja u gjetën rreth 270 gramë kokainë dhe një peshore.

Gjatë marrjes në pyetje te Policia e Lucernit, i akuzuari deklaroi se akuza ndaj tij është e rreme. Ai e kishte blerë kokainë në Cyrih nga njëfarë Albani për një konsum personal. Çmimi ishte shumë i volitshëm për 300 franga. Ai më vonë gjithashtu tha se nuk kishte shitur kurrë në jetën e tij.

Personat e pyetur në lidhje me shitjet e drogës, megjithatë, dhanë informacione të ndryshme. Njëri tha që ai kishte blerë kokainë nga i akuzuari për disa klientë për rreth dy vjet. I akuzuari e quajti këtë një gënjeshtër. Shtetasi i Maqedonisë së Veriut gjithashtu mohoi dëshminë e një zvicerani që pretendoi të ketë blerë drogë nga i akuzuari. Përkundrazi, zvicerani i kishte shitur atij kokainë.

Gjatë hetimit dhe në gjykimin në Gjykatën penale në 5 nëntor 2020, i akuzuari thjesht pranoi se kishte konsumuar vetë kokainë. Ai jeton në një komunë rurale në Lucern, me vajzën e tij të rritur. Gruaja, e cila është ndarë nga ai, jeton me djalin e tyre të mitur në një kanton tjetër. I akuzuari ka të dhëna të shumta penale dhe është i integruar ekonomikisht dobët.

Si paraqitet situata financiare e burrit është e paqartë. Në lidhje me të ardhurat, ai nuk ishte në gjendje të siguronte ndonjë informacion specifik. Ai drejtoi një punëtori në një komunë rurale në Lucern, por sipas informacionit të tij ai gjithashtu punoi si një agjent i pasurive të patundshme, këshilltar i sigurimeve shëndetësore, makinist dhe punëtor i magazinës. Po aq të paqarta ishin deklaratat e tij për borxhet e tij. Ai nuk mund të jepte shifra të hollësishme.

Bazuar në provat, është e sigurt që i akuzuari zotëronte gjithsej 1 060 gramë kokainë midis viteve 2015 dhe shkurtit 2018, shkruan “Luzerner Zeitung”. Rreth 800 gramë të kësaj ai ua shiti dy personave të cilët u morën në pyetje nga autoritetet hetuese. 23 kilogramët, të cilët ai pretendohet se ua ka shitur katër të huajve sipas aktakuzës, nuk mund të vërtetohen, prandaj në këtë pikë ai u lirua nga akuza.

Prokurori publik kërkoi një dënim me pesë vjet burg. Avokati mbrojtës kërkoi një ndëshkim të përkatës për blerjen dhe posedimin e narkotikëve. I akuzuari do të lirohet nga akuza për shitje të qëllimshme dhe të qëllimshme të narkotikëve pa autorizim. Mbrojtja ka apeluar kundër këtij aktgjykimi.

publicitet
Klikoni për të komentuar

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

op/ed

publicitet

LIFESTYLE

TECH & AUTO

MË TË LEXUARAT