MAQEDONI

Terapia e shtrenjtë për Covid-19, Filipçe: Mund të ndërhyjmë vetëm aty ku jep mundësi ligji

I pyetur se çfarë po ndërmerr shteti për të ndaluar rriten e çmimeve të ilaçeve për trajtim të Covid-19, ministri i Shëndetësisë, Venko FIlipçe tha se mund të intervenohet vetëm tek ata ilaçe që janë në listën pozitive të Agjencisë për Ilaçe.

“Ne mund ndërhyjmë vetëm në pjesën që na ofron ligji si mundësi, kjo është ndërhyrja në çmimin-rishikimi i ilaçeve që janë në listën pozitive.

Ata ilaçe që blihen në mënyrë private, me të vërtet nuk kemi mekanizëm si t’i kontrollojmë, në këtë aspekt tashmë është hapur çështja për zëvendësimin e Heparinit, dhe besoj që këtu do të gjejm zgjidhje me Fondin”, tha mes tjerash ministri Filipçe.

LEXO »  Policia, gazetarët dhe edukatorët janë në grupin e atyre që do të vaksinohen nga java e ardhshme

Lajme të ngjashme

Rritja e ndikimit përmes vaksinave

Press Online

Të padukshmit e Maqedonisë

Press Online

Testohen supermaskat e reja që zbulojnë dhe shkatërrojnë virusin Covid 19

PressOnline.mk

Nuk ka shkollë për nxënësit e lagjes Bardhi në Maqedoni, vazhdojnë të mësojnë në Kosovë

Press Online

Konfiskohen rreth 30 mijë euro në kufirin Maqedoni-Kosovë

PressOnline.mk

Xherllek: Kapaciteti i “Torlak” është 1 milion doza për një muaj, do të ketë mjaftueshëm edhe për Maqedoninë

PressOnline.mk