KULTURË

Nis sot muaji i Ramazanit, viti i dytë radhazi në kushtet e pandemisë

Me ngritjen në syfyrin e parë myslimanët e filluan muajin e shenjtë të agjërimit, Ramazanin. Për 30 ditë radhazi në mbarë botën, myslimanët nisin ritualin e agjërimit në shenjë përuljeje ndaj Zotit. Besimtarët myslimanë fillojnë sot agjërimin dhe e përfundojnë atë më 12 maj, në ditën e festës së Bajramit.

Ky është viti i dytë radhazi që besimtarët myslimanë gjatë muajit të Ramazanit janë të kushtëzuar për shkak të masave të vendosura për parandalimin e Covid-19.

LEXO »  Leksion historik për puntorinë shqiptare, nga Lufta e Parë Botërore

Lajme të ngjashme

Mandrica – fshati shqiptar në Bullgari

Press Online

Hiqet instalacioni i ABC-së në Korçë nga oborri i Mësonjëtores

Press Online

Të martën fillon muaji i Ramazanit

PressOnline.mk

Dy popujt më të vjetër në histori: shqiptarët dhe hebrenjtë

Press Online

Shaqir Hoti – emblema e muzikës shqipe

Press Online

Skena e “Eurovision 2021” vjen me ndryshime për shkak të pandemisë

Press Online