KULTURË

Akuadukti në Shkup shpallet trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë

Me propozim të Ministrisë së Kulturës, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e fundit ka sjell vendim përmes të cilit monumentin Akuadukti në Shkup e shpall trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë.

“Bazuar në mendimin pozitiv të Këshilli Nacional për trashëgimi kulturore, me propozim të Ministrisë së Kulturës, Qeveria solli vendi me të cilin monumentin Akuadukti në Shkup ta shpall trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë.

Andaj me miratimin e këtij vendimi sigurohet mbrojtje të përhershme të Akuaduktit të Shkupit, i cili u ndërtua në shekullin VI dhe u rikonstruktua në fund të shekullit XV”, deklaroi Muhamet Hoxha, zëdhënës i Qeverisë.

LEXO »  Një përplasje viganësh: Poradeci për Krist Malokin e Merxhanin!

Lajme të ngjashme

Letra, Ismail Qemalit: Esat Pasha ishte për “dialog me Serbinë”

Press Online

Historia e Sahatit të Inglizit në Shkodër

Press Online

Imamja e parë femër: Islami duhet t’i korrigjojë tekstet

PressOnline.mk

Shqipëria e Turqia me marrëveshje bashkëpunimi në kulturë e trashëgimi kulturore

Press Online

Librat e ndaluar të Mit’hat Frashërit, thesare të rigjetura

Press Online

Ministria e Kulturës: Shfrytëzuesit e projekteve nga Konkurset vjetore për vitin 2021 duhet të hapin llogari të veçantë të transaksionit

Press Online