MAQEDONI

ANKETË/ ASH i afrohet BDI-së, ngushtohet dallimi

Në një anketë të zbatuar nga Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar, gjysma e qytetarëve vlerësojnë se Kryetari i tyre i Komunës nuk meriton të rizgjidhet. Gjithsej 57% e shqiptarëve vlerësojnë se kryetari i komunës nuk meriton të vazhdojë, për dallim nga maqedonasit me 37.9%.

Krahas kryetarëve të komunave, qytetarët janë shprehur dhe për partitë politike.

Të pyetur se për cilën parti politike do të votojnë në zgjedhjet lokale, 22.4% e qytetareve kanë thënë se do të votojnë për VMRO-DPMNE-në, kurse 21.6% për LSDM-në. Për BDI-në do të votonin 8.0%, kurse për ASH-në 6.2%. Për “E Majta” 5.2%.

Për Qendrën Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar, anketën e ka zbatuar M-Prospekt. Të dhënat ishin grumbulluar me anketë telefonike në periudhën nga 17 deri më 24 Mars 2021. Anketa është zbatuar me 1.003 të anketuar.

LEXO »  Lind fëmijën gjatë fluturimit në avion, pilotët bëjnë ulje emergjente për ngjarjen e veçantë

Lajme të ngjashme

Muaji i Ramazanit, shoqata SOS ndan pako ushqimore për familjet skamnore

PressOnline.mk

Nga mesnata priten çmime të reja të derivateve

PressOnline.mk

Lufta kundër ndotjes së ajrit me qasje shpërfillëse

Press Online

A ka marrëveshje për amnistimin e 27 Prillit?! Sela hodhi dyshime, Pendarovski flet për rigjykim

Press Online

Maqedonia inkuadrohet në projektet Terminal të gazit natyror të lëngshëm Aleksandropulos

Press Online

EVN Maqedoni me tre çmime për siguri dhe shëndet në punë për vitin 2020

PressOnline.mk