BOTA

Miliarderi i Phizer-it që nuk ka një veturë!

Ugur Sahin, djali i emigrantëve turq që u zhvendos në Gjermani në fund të viteve 1960, është ndër njerëzit më të pasur në Gjermani. Por familja e tij jeton në një apartament modest pranë zyrës së tij dhe nuk ka një makinë. Stili i tij i jetesës thuhet se pasqyron një qasje të thjeshtë ndaj jetës dhe ai është i njohur për përdorimin e biçikletës për në punë. Kompania e tij aktualisht vlerësohet në 36 miliardë dollarë

Ugur Sahin, CEO dhe bashkë-themelues i grupit gjerman të farmacisë BioNTech, është një nga dy shkencëtarët përpjekjet e të cilëve ndihmuan në zhvillimin e vaksinës së parë të koronavirusit të autorizuar në SHBA. Sahin dhe gruaja e tij, Ozlem Tureci, janë çifti i “ekipit të ëndrrave”, kompania e të cilit bashkëpunoi me Pfizer për të zhvilluar dhe furnizuar tre miliardë doza vaksinash në të gjithë botën deri në fund të vitit 2021.

Gara midis kompanive farmaceutike për të krijuar dhe shpërndarë kandidatët e tyre për vaksina ishte e fortë vitin e kaluar, me shumë që panë rezervat e tyre të ndikuara nga zhvillimet në provat klinike. Brendësit e ndërmarrjes nxituan të shesin aksionet e tyre, duke synuar të bënin fitime nga aksionet e tyre në lulëzim. Veçanërisht, CEO i Pfizer Albert Bourla nxori 60% të aksioneve të tij ditën që kompania zbuloi se vaksina e saj ishte më shumë se 90% efektive në parandalimin e rasteve të rënda të COVID-19. Por Sahin nuk ka shitur asnjë aksion të vetëm në BioNTech që nga 13 shkurt 2020, thotë raporti i fundit i Forbes. Sahin, djali i emigrantëve turq që u zhvendos në Gjermani në fund të viteve 1960, është ndër njerëzit më të pasur në Gjermani. Por familja e tij jeton në një apartament modest pranë zyrës së tij dhe nuk ka një makinë. Stili i tij i jetesës thuhet se pasqyron një qasje të thjeshtë ndaj jetës dhe ai është i njohur për përdorimin e biçikletës për në punë. Kompania e tij aktualisht vlerësohet në 36 miliardë dollarë.

LEXO »  Paralajmëron CDC: Transmetimi përmes ajrit i COVID-19, më i rrezikshëm sesa ishte deklaruar

Lajme të ngjashme

Imamët e dajakut

Press Online

SHBA kërkon pauzë në përdorimin e vaksinës Johnson&Johnson

PressOnline.mk

Prekëse: Berberi papritmas rruan flokët për t’u dukur si kolegu me kancer

PressOnline.mk

Fauci: Është koha të ndryshohet masa për mbajtjen e maskës në këto raste

PressOnline.mk

Stimuli ekonomik i Joe Biden është një lojë me rrezik të lartë për Amerikën dhe botën

Press Online

Mes kushteve të pandemisë, besimtarët myslimanë nisin agjërimin

PressOnline.mk