DOSJE

Le Temps (1881) / Lidhja Shqiptare është zonjë absolute e Prizrenit, Pejës, Shkupit…

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 16 Prill 2021

“Le Temps” ka botuar, të dielën e 20 mars 1881, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me sukseset luftarake të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Turqi

Na shkruajnë nga Shkodra, me 14 mars, në agjencinë Havas :

“Lidhja shqiptare është zonjë absolute e Prizrenit, Pejës, Shkupit, Gjakovës dhe Prishtinës, nga ku ka përzënë autoritetet e emëruara nga Porta.

Aktualisht, Lidhja ka 12.000 këmbësorë dhe 1.200 kalorës të gatshëm për të marshuar në Manastir dhe Shkodër. Pikërisht në këtë qytet, pakënaqësia e katolikëve është në kulmin e saj dhe pritet që ata të bashkohen me myslimanët për të arritur autonominë, të cilën i gjithë vendi e aspiron që nga lufta turko-malazeze.

Në prani të këtij rreziku të ri, Porta e Lartë do të kuptojë pa dyshim se sa urgjente është që t’i japë fund, nëpërmjet propozimeve të kënaqshme, mosmarrëveshjes së saj me Greqinë.”

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)

LEXO »  Le Figaro (1831) / Tre mijë koka shqiptarësh u çuan si triumf në serajet e sulltanit

Lajme të ngjashme

Kutia mbretërore e çokollatave nga viti 1900 gjendet në helmetën e luftës

PressOnline.mk

Vitet kur shqiptarët sundonin Jerusalemin: U pritën si çlirimtarë, sollën barazi për të gjithë

Press Online

Misteri i Papa Klementit XI – Albani dhe i familjes se tij shqiptare (VIDEO)

Press Online

NATO në Serbi!

Press Online

Dumont: Nuk ka në Evropë racë më të lashtë se shqiptarët

Press Online

Lufta psikologjike ndaj otomanëve: Skënderbeu tallej me armiqtë

Press Online