MAQEDONI

Kapshtica vazhdon të jetë e mbyllur, ndalohet hyrja në Greqi deri më 24 maj

Kufiri mes Greqisë dhe Shqipërisë do vazhdoj të konsiderohet i mbyllur, dhe si pasojë nuk lejohet asnjë lidhje me linja taktike qoftë tokësore qoftë detare. Autobusët, mini van, makina me targa shqiptare dhe anije e kanë të ndaluar të hyjnë në Greqi deri më 24 Maj. E vetmja pikë kufitare që do punoj është e Kakavijës, e cila do punoj nga ora 07.00 deri më 19.00 dhe do lejohen të kalojnë deri në 400 veta.

Ndalohet hyrja në Greqi e qytetarëve shqiptarë që duan të vijnë në Greqi për arsye turistike apo vizite. Ndalohen personat me pasaportë shqiptare, apo me 90 ditorëshin.

Në Greqi lejohet të hyjnë vetëm personat që kanë leje qëndrimi ose nënshtetësi Greke

Për sa i përket personave që do lejohen të hynë në Greqi do duhet të kenë me vete këto dokumenta:

Pasaportë Greke ose Pasaportë Shqiptare me leje qëndrimi

PLF të plotësuar 24–72 orë përpara udhëtimit

Të kenë bërë të dy vaksinat dhe të kenë kaluar 14 ditë nga data e vaksinës së fundit. Personat në fjalë duhet të kenë me vete certifikatë vaksinimi nga autoritete shtetërore ose e-albania në Gjuhën Angleze, ku do shkruhet emri mbiemri siç është në pasaportë, lloji i vaksinës, data e kryerjes së vaksinave.

Në rast se nuk kanë vaksinë do duhen të ketë me vete test RT-PRC të bërë 24 deri në 72 orë përpara udhëtimit.

LAJME TË NGJAJSHME

Vendi në fazën portokalli, të respektohen masat për mbrojtje

Press Online

Parashikimi i motit

Press Online

Bekteshi: Këtë vit nuk do ketë shtrenjtim të energjisë elektrike

Press Online

Qeveria e solli vendimin për taksë më të lartë ekologjike

Press Online

Nga 1 korriku do të kemi dokumente me emrin e ri , Maqedonia e Veriut

Press Online

Spasovski: MPB-ja vazhdon të përmirësojë kushtet e punës në stacionet policore

Press Online