DOSJE

Jusuf Gërvalla: Tradhtarët ishin gjithnjë këtu, të pranishëm kudo, si biberi në tavë

Nga Jusuf Gërvalla

Qyqarinë e tyre nuk e preku as vajtimi i djepeve shqiptare, loti i nënave e as malli i burrave shqiptarë, që u dëbuan nga vatrat stërgjyshore dhe morën në sy shkretëtirat e Anadollit. Tradhtarët ishin gjithnjë këtu, të pranishëm kudo, si biberi në tavë…

E di mirë Beogradi se nuk gjendet dot ilaç për ta shëruar te populli ynë kujtimin e vrasjeve e të plagosjeve, as akullin e burgjeve të kësaj pranvere…

Kur ushtria e milicia fashiste mbulojnë në gjak Kosovën, duke shkelur mbi popullsinë e pambrojtur, ata çirren: “Të distancohemi nga nacionalistët, shovinistët, reaksionarët e kundërrevolucionarët shqiptarë, që duan të rrezikojnë revolucionin dhe integritetin territorial të Jugosllavisë”!

— Jusuf Gërvalla, “Tradhëtarët e vjetër dhe tradhëtarët e rinj”, gazeta “Liria”, nr. 4-5, gusht 1981.

LAJME TË NGJAJSHME

Tempo (1942) / Ja përse shqiptarët e Kosovës janë autoktonë – Shpjegimi i gjuhëtarit italian Carlo Tagliavini

Press Online

Konica, Princ Vidit: Mbaji larg hajdutët dhe intrigantët

Press Online

Pse në lekët shqiptar nuk ka asnjë femër?

Press Online

Revolucioni arvanit i ashtuquajtur grek, ishte vëllavrasje mes shqiptarëve

Press Online

Tri kurorat e Gjergj Kastriotit

Press Online

Historia e familjeve të fisnikëve shqiptarë në Koper të Sllovenisë

Press Online