MAQEDONI

Bie numri i lindjeve në Maqedoni

Sipas Entit Shtetërore të Statistikave, gjithsej 19.167 fëmijë kanë lindur në Maqedoni vitin e kaluar, nga të cilat 19.031 ishin lindje të gjalla dhe 136 ishin lindje të vdekur.

Kështu, numri i lindjeve të gjalla në vitin 2020, krahasuar me vitin e kaluar, u ul me 4.1 përqind.

Në strukturë sipas gjinisë, meshkujt kanë përfshirje më të madhe të lindjeve të gjalla, 51.5 përqind.

Sipas muajit të lindjes, numri më i madh i lindjeve, 1.835, janë regjistruar në korrik.

Sipas moshës së nënës, pjesa më e madhe prej 33.6 përqind kanë lindje të gjalla të nënave të moshës prej 25 deri në 29 vjeç.

Mosha mesatare e nënës në numrin e përgjithshëm të lindjeve është 29.1 vjeç, ndërsa 27.5 vjet në lindjet e para.

LAJME TË NGJAJSHME

Ministri Bekteshi nesër në ‘Forumin Ekonomik të Shkupit’

Press Online

Kovid 19/ Asnjë humbje jete, 13 raste të reja

Press Online

Shaqiri: Zhvillimi i uebfaqeve të reja dhe të unifikuara drejtë realizimit

Press Online

Komuna e Çairit me aksion për dhurimin e gjakut

Press Online

Ademi realizoi takim online me kolegun e tij portugez Luis Santos

Press Online

Gjykimi kundër Jordan Kamçevit fillon më 16 korrik

Press Online