TEKNOLOGJI

Krijohet një robot i cili mund të kujdeset për pacientët e prekur me COVID-19

Ekipi i Hong Kongut prapa robotit të famshëm Sophia, po lanson një prototip të ri, Grace, i drejtuar në tregun e kujdesit shëndetësor dhe i krijuar për të bashkëvepruar me të moshuarit dhe ata të izoluar nga pandemia e COVID-19.

E veshur me uniformën blu të një infermiere, roboti Grace ka tipare aziatike, derisa në gjoksin e saj gjendet një aparat termik për të matur temperaturën e pacientit dhe matur reagimin e njerëzve.

Roboti përdor inteligjencën artificiale për të diagnostikuar një pacient dhe mund të flasë anglisht, gjuhën mandarine dhe gjuhën kantoneze.

Ngjashmëria e Grace me një profesionist të kujdesit shëndetësor dhe aftësia për ndërveprim shoqëror ka për qëllim lehtësimin e barrës së stafit të spitalit të vijës së parë të mbingarkuar gjatë pandemisë së coronavirusit, së paku kështu deklaroi themeluesi David Hanson. /Telegrafi

LAJME TË NGJAJSHME

Snapchati largon filtrin e shpejtësisë gjatë vozitjes

Press Online

Rregullatori gjerman nis hetimet kundër Applet

Press Online

BMW-ja dhe Audi afër zgjidhjes së problemit të çipave

Press Online

Kujdes si e emërtoni WIFI-n tuaj në iPhone, mund të dalë jashtë sistemit

Press Online

A do të duket kështu iPhone 13

Press Online

Kompania krijuese e TikTokut me përfitime dyfish më shumë në 2020-n

Press Online