MAQEDONI

Stevanoviq: Vaksina nuk është 100% mbrojtje, por mbron nga pamjet e rënda klinike

Vaksinimi duhet të bëhet pa marrë parasysh sëmundjen dhe ashpërsinë e sëmundjes, thotë drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Infektive, Milena Stevanoviq.

“Sa i përket sa kohë duhet për të kaluar nga vaksinimi në vaksinim, kolegët në hulumtimet mjekësore thonë se të gjitha simptomat klinike të sëmundjes duhet të eliminohen plotësisht, dhe kjo është të paktën një muaj pas shërimit. Sigurisht që këta pacientë do të kenë imunitet për të paktën gjashtë muaj.

Ne shohim afatet më të shkurtër të mundshme, përsëri me shumë kujdes për të mbrojtur pacientët,” tha Stevanoviq në “Sitel”.

Ajo kujtoi se asnjë vaksinë nuk mund të jetë njëqind për qind mbrojtje ndaj një infeksion i caktuar dhe zhvillimit të sëmundjes, por ajo që mund të mbrojë një person nga pamjet jashtëzakonisht të vështira klinike dhe rezultatet më të padëshirueshme të sëmundjes, vdekjes./Telegrafi

LAJME TË NGJAJSHME

Shaqiri: Zhvillimi i uebfaqeve të reja dhe të unifikuara drejtë realizimit

Press Online

Komuna e Çairit me aksion për dhurimin e gjakut

Press Online

Ademi realizoi takim online me kolegun e tij portugez Luis Santos

Press Online

Gjykimi kundër Jordan Kamçevit fillon më 16 korrik

Press Online

Osmani-Linde: RMV tregon seriozitet të lartë në marrëdhëniet ndërkombëtare

Press Online

Maqedonia e Veriut me OSBE-në do të kryesojë në vitin 2023

Press Online