MAQEDONI

Zaev: Administrata Publike do të merr rrogë të 13

Kryeministri Zoran Zaev dje deklaroi se sivjet administrata publike do merr K-15 dhe se për këtë qëllim janë ndarë 230 milionë denarë, ndërsa obligimi është nënshkruar në marrëveshjen kolektive të vitit 2019.

“Marrëveshjet kolektive janë nënshkruar në vitin 2019. Ne jemi falënderues të gjithë organizatave sindikale që kishin kuptim për anulimin e kësaj mase për vitin 2020”, tha Zaev.

Ai tha se sivjet kjo pagesë duhet të paguhet dhe se atë që e kanë premtuar dhe nënshkruar duhet ta realizojnë.

“Për momentin kemi rreth 132 punonjës, ndërsa para pesë viteve kishte rreth 160 mijë të punësuar. Politikat e rritjes së efikasitetit të administratës publike janë ndër prioritetet kryesore të Qeverisë. Presim që së shpejti të hyjë në fuqi ligji për pensionim të detyrueshëm në moshën 64 vjet, që do të ndikojë në uljen e numrit”, tha Zaev.

LAJME TË NGJAJSHME

Shaqiri: Zhvillimi i uebfaqeve të reja dhe të unifikuara drejtë realizimit

Press Online

Komuna e Çairit me aksion për dhurimin e gjakut

Press Online

Ademi realizoi takim online me kolegun e tij portugez Luis Santos

Press Online

Gjykimi kundër Jordan Kamçevit fillon më 16 korrik

Press Online

Osmani-Linde: RMV tregon seriozitet të lartë në marrëdhëniet ndërkombëtare

Press Online

Maqedonia e Veriut me OSBE-në do të kryesojë në vitin 2023

Press Online