MAQEDONI

Sheqerinska: Pilotët ushtarakë nga 10 vende anëtare të NATO-s do të bëjnë trajnim në Maqedoni

Radmila Sheqerinska, Ministrja e Mbrojtjes, njoftoi se pilotët ushtarakë nga 10 vende anëtare të NATO-s, përfshirë Maqedoninë, do të trajnohen në qendrën tonë të trajnimit të helikopterëve, pasi një rrjet i tillë bashkëpunimi ishte krijuar më parë.

“Dhjetë aleatë të NATO-s, përfshirë Maqedoninë e Veriut, po fillojnë një epokë të re në trajnimin e pilotëve ushtarakë. Ne po krijojmë një rrjet të qendrave evropiane të trajnimit për pilotët e luftëtarëve, helikopterët dhe dronët. Qendra jonë në Shkup do të kryejë trajnime themelore dhe të avancuara të pilotëve të helikopterëve.

Ministrat e mbrojtjes të vendeve të NATO-s në këtë projekt, Maqedonia e Veriut, Belgjika, Turqia, Mali i Zi, Greqia, Republika e Çekisë, Hungaria, Italia, Rumania dhe Spanja, patën nënshkrimin e njëkohshëm të Memorandumit të Mirëkuptimit”, tha Sheqerinska.

Kjo iniciativë e parë e tillë do të përfshijë ndërtimin gradual të një rrjeti kampusësh evropianë të trajnimit që mbulojnë aspekte dhe lloje të ndryshme të trajnimit për avionët ushtarakë.

Ata do t’u japin aleatëve akses në një gamë më të gjerë të mundësive të trajnimit përtej asaj që shumica e aleatëve mund të përballojnë vetë dhe me një kosto të vogël./Telegrafi

LAJME TË NGJAJSHME

Komuna e Çairit me aksion për dhurimin e gjakut

Press Online

Ademi realizoi takim online me kolegun e tij portugez Luis Santos

Press Online

Gjykimi kundër Jordan Kamçevit fillon më 16 korrik

Press Online

Osmani-Linde: RMV tregon seriozitet të lartë në marrëdhëniet ndërkombëtare

Press Online

Maqedonia e Veriut me OSBE-në do të kryesojë në vitin 2023

Press Online

Mbi 400 mijë doza të vaksinave janë aplikuar në Maqedoninë e Veriut

Press Online