MAQEDONI

Pr/ligji për shtetësi, Komisioni pritet të mblidhet javën tjetër

Opozita shqiptare pret që javën e ardhshme të mblidhet Komisioni për Mbrojte dhe Siguri, për të shqyrtuar propozim-Ligjin për shtetësi. Grupi parlamentar i ASH-AAA-së është në negociata me të gjithë deputetët e përfshirë në diskutim, nga ku pret qasje konstruktive. Deputeti Halil Snopçe thotë se qëllimi i opozitës është miratimi i ligjit me debat dhe jo imponimi i ligjit përmes mekanizmave tjera.

Shpresojmë që javën e ardhshme të ketë mbledhje të Komisionit. Besojmë fuqishëm se edhe E Majta do të ketë mirëkuptim. Do ta kuptojë të vërtetën. Do të angazhohet për atë që thonë, pra se janë për mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve, janë për realizimin e të drejtave elementare”, tha Halil Snopçe, deputet i ASH-së.
Sipas Snopçes, E Majta ka keqkuptuar procedurën e propozimit, andaj pret që Dimitar Apasiev dhe Borisllav Kërmov si deputet të së Majtës të tërhiqen nga bllokada e procedurës.

Amendamente janë ndaj ligjit të parë të propozuar. Pra amendamentet tona janë ndaj propozim-ndryshimeve dhe jo ndaj ligjit të vjetër, sepse ne kemi një propozim. Apasiev nisi me fjalime të gjata dhe kur u pa se diskutimi u zgjat kryetari i komisionit e ndërpreu mbledhjen”, pohoi Halil Snopçe, deputet i ASH-së.
Ndaj versionit të parë i opozitës shqiptare për propozim-Ligjin për shtetësi janë propozuar 10 amendamente, përmbajtja e të cilëve bazohet në marrëveshjen e arritur mes koalicionit opozitar ASH-AAA dhe Qeverisë. Nga versioni paraprak nuk u pranua vetëm kushti për njohjen e gjuhës shqipe dhe marrja e shtetësisë përmes 3 dëshmitarëve, por në propozim u përfshinë lehtësime të dukshme dhe nisja e procedurës duke dëshmuar vetëm përmes një dokumenti zyrtar. Teksti i propozim-ligjit parashikon edhe lehtësimin e procedurave për leje-qëndrim dhe zvogëlimin e periudhës së nevojshme nga 8 në 7 vite.

LEXO »  Aktivitet ekologjik në Tetovë, merr pjesë edhe ambasadorja amerikane

LAJME TË NGJAJSHME

Përdori test PCR të falsifikuar – gjobitet me 2 mijë euro

PressOnline.mk

Stoltenberg: Dyert e NATO-s janë të hapura

PressOnline.mk

Fillon pastrimi i deponisë në afërsi të fshatit Rashçe

PressOnline.mk

MPB: 20 persona kanë shkelur orën policore, 108 gjoba për mosmbajtje të maskës

PressOnline.mk

Zaev: Besoj se Bullgaria do të japë mbështetje

PressOnline.mk

Sedat Peker arrestohet në Dubai?!

PressOnline.mk