TEKNOLOGJI

Instagrami me opsion të ri për të kontrolluar përmbajtjen e ndjeshme

Facebook ka njoftuar për një veçori të re që lejon kufizimin se sa përmbajtje potencialisht të ndjeshme shfaqet në skemën tuaj “Instagram Explore”. Sipas Facebookut, vendosja e re e “Kontrollit të Përmbajtjes së Ndjeshme” do t’ju lejojë “të shihni shumë apo më pak përmbajtje të ndjeshme”, të cilat mund të jenë “të papërshtatshme ose fyese”. Në opsionin e ri do të ketë tri nivele, “Lejo”, “Kufizo (i përcaktuar)” dhe “Kufizo edhe më shumë”.

Instagram ka thënë se përmbajtja e ndjeshme mund të përfshijë postime sugjeruese ose të dhunshme seksuale, si dhe postime që promovojnë gjëra të tilla si duhani, etj, shkruan The Verge.

Postimet që shkelin rregullat e Facebookut do të hiqen përsëri, “Kontrolli i Përmbajtjes së Ndjeshme” thjesht u jep përdoruesve më shumë mundësi se sa duan të ekspozohen ndaj përmbajtjes që mund ta shqetësojë. Për shembull, Facebook thotë se përmbajtja që tregon një luftë ose njerëzit me veshje të tejdukshme mund të konsiderohet “e ndjeshme”, dhe për këtë arsye nuk duhet të shfaqet në faqen “Explore” për njerëzit që kanë kufij për përmbajtjet e ndjeshme.

LAJME TË NGJAJSHME

41% për qind e të anketuarve në 13 shtete synojnë veturë elektrike

Press Online

Snapchati shënon ngritjen më të madhe të përdoruesve

Press Online

Rritet shitja e veturave në Evropë, vazhdon rimëkëmbja nga pandemia

Press Online

iPhone 12 ka ruajtur më mirë vlerën sesa iPhone 11

Press Online

ESA lëshon në orbitë satelitin e parë të riprogramueshëm

Press Online

Modelet iPad pajisen me teknologjinë më të fundit të ekraneve

Press Online