Press Online
GLOBI

Shtrëngohen masat Anti Covid në Zvicër, këto detaje duhet t’i dijnë kosovarët që udhëtojnë atje

Zvicra ka shtrënguar masat për qytetarët që hyjnë në këtë vend nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Kështu së paku është bërë e ditur nga mediat vendase, të cilat janë thirrur në një njoftim të Ambasadës zvicerane në Kosovë.

Sipas njoftimit nga e hëna do të ketë rregullore të reja të hyrjes për qytetarët e të dy vendeve.

Sidoqoftë, asgjë nuk ndryshon për ata që janë të vaksinuar.

“Ju mund të hyni në vend normalisht me një vizë. Sidoqoftë, ata duhet të vaksinohen me një nga vaksinat e miratuara”.

Njerëzit e pavaksinuar, megjithatë, lejohen të hyjnë vetëm në situata “të një domosdoshmërie ekstreme”.

Sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin, “nevoja ekstreme” konsiderohen vdekjet e të afërmve, thirrjet në gjykatë ose vizitat urgjente tek autoritetet.

Sigurisht, rregullorja nuk zbatohet për shtetasit kosovarë ose të Maqedonisë së Veriut që kanë leje qëndrimi në Zvicër.

Një hap i tillë vjen pasi Zvicra ka reaguar ndaj situatës më të tensionuar epidemiologjike në të dy vendet e Ballkanit dhe faktit se pas pushimeve verore shumë njerëz të kthyer nga atje erdhën në Zvicër të infektuar me COVID-19.

Lajme të ngjashme

Kandidatët për kancelar të Gjermanisë pajtohen për Evropë të fuqishme

Press Online

Gjenerali amerikan: Duhen analizuar rrugë për rritje të kontakteve ushtarake SHBA-Rusi

Press Online

Separatisti katalanas Puigdemont arrestohet në Itali

Press Online

Pesë anëtaret e përhershme në KS të OKB-së kërkojnë Afganistan stabil

Press Online

Biden i premton botës “arsenal vaksinash”

Press Online

Ngjitësi “Merkeln” që e mbajti Brukselin të bashkuar

Press Online

Ju nuk mund të kopjoni përmbajtjen e kësaj faqe