Press Online
MAQEDONI

Rritja e numrit të turistëve dhe i bujtjeve

Numri i turistëve në periudhën janar – korrik të vitit 2021 në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është rritur për 56.6 për qind, tek turistët vendas për 56.6 për qind, ndërsa tek të huajt për 56.6 për qind. Është rritur edhe numri i bujtjeve për 46.4 për qind, tek turistët vendas për 36.4 dhe tek turistët e huaj për 79 për qind.

Sipas Entit Shtetëror të Statistikave, numri i turistëve në korrik të vitit 2021 ishte 136.291, nga të cilët 66.4 për qind ishin vendas, ndëlrsa 33.6 për qind të huaj. Numri i fjetjeve, nga ana tjetër, ka arritur në 618.314 dhe prej tyre, 83 për qind janë nga vendasit, ndërsa 17 për qind nga turistët e huaj.

Lajme të ngjashme

ASH-AAA fushatën e fillojnë nga sheshin “Skënderbeu” në Shkup

Press Online

Ahmeti: Regjistrimi vazhdon deri më 30 shtator, ju lus të gjithëve që të regjistroheni

Press Online

PDSH: “Me të zotët ka shpresë”

Press Online

UNIONI I KOMUNAVE TURKE NË BOTË në Studeniçan, Sadiki: Bashkëpunimi ynë ka dhënë rezultatet, vazhdon edhe në të ardhmen

Press Online

Regjistrimi i popullsisë, informatë e rëndësishme për banorët e Çairit

Press Online

Afrim Gashi për Bekim Salin: Jam i bindur se Çairin do ta bëj një vend shumë më të mirë për të jetuar

Press Online

Ju nuk mund të kopjoni përmbajtjen e kësaj faqe