Press Online
OP/ED

“Kriza e çmimeve dhe Shqipëria në ankand”

Që prej 1991-1992 punohet për nxjerrjen e Shqipërisë në ankand. Çakejt sllavo-rus me orientim gjoja perëndimorë nuk i’a kanë dal dot që t’a kryejnë misionin e tyre. Historia ka treguar me gisht, çdo pabesi e rrënduar mbi Të, por si e tillë ka mbetur pasi ata që tentuan të ngrinin kurthe të tilla, qarku i tyre i zuri brenda. Kjo lojë do të vazhdojë të përsëritet edhe në vazhdim dhe t’i zërë sërrish pasi nuk do t’ja arrijnë qëllimit t’a përfundojnë gjëmën e madhe, kjo fal shqipëtarëve patriot që emigracioni i rriti me dashurinë për vendlindjen dhe që i ka me shumicë.
Edhe sot po luhet me këtë kartë ku propogandohet si krizë energjitike, por në fakt po përgatitet plani i shitjes totale të Shqipërisë në duart e kulçedrës së nëndheshme së Katovicës!

Shqipëria nuk ka krizë energjitike.
Është vend që prodhon energji si dhe ujë të bollshëm, por këta që kanë udhëhequr këto 30 vite e kanë shitur jashtë çdo gjë dhe duke e lënë shqiptarin në varfëri dhe në kriza permanente.
Tokat tona janë të mbushura me termocentrale dhe hidrocentrale. Kjo tregon se ne jemi fuqi Brotërore në prodhimtarinë e energjitikës, por fatkeqsisht jetojmë në një Shtet terr, ku politikanët e të gjitha partive kanë misionin e plaçkitjes dhe shkatërrimin e vendit.

Tokat tona janë të mbushura me ujë të kristaltë dhe të bollshëm që prodhojnë produktet më bio në planet. Mjafton të shikojmë se ku shkon uji jonë (në Itali, Greqi dhe Gjermani) dhe se si kthehet mbrapa i amballazhuar gati për konsum vetjak.
Tokat tona janë të mbushura me resurse mineralesh që e gjithë Globi na ka zili. Prandaj të huajt kërkojnë të gllabërojnë me qiri çdo gjë që na përket neve.
Tokat tona janë të pasura me humus të bollshëm dhe me klimë të mrekullueshme në të katër stinët. Shqipëria është një pjesë toke e bekuar nga Perëndia.

Tokat tona kanë nxjerr nga gjiri i tyre pemë dhe natyrë shekullore. Kjo është evidente edhe sot.
Tokat tona nuk janë në krizë ekonomik, por në krizë atdhedashurie. Mjafton të hedhim një sy përreth.
Politikanët tanë janë tradhëtarë të lindur të indetitetit tonë Kombëtar. Këtë e kanë vertetuar, duke qenë kukulla të lobingjeve.
Shqipëria në mos 2025-sën, më pas do të dal në ankandin e shitjeve si Shtet i falimentuar 100%. Këtë nuk e them unë, por ekspertët ekonomik!

Ne shqiptarët pa dallim feje, krahine dhe ideje, duhet të mbrojmë vendin tonë nga falimentimi dhe shitja. Siç bën të parët tanë dikur!
Tradhëtarët e Kombit, nuk e kanë problem të luajnë me sigurinë Kombëtare dhe si sot, po sot, nuk ka më siguri Kombëtare, kur flitet për krizë buke dhe energjitike!
Ky është fundi, apo ceku i jetikës dhe si rrjedhojë, kush ka pak llogjikë por edhe shpirt të mbetur, duhet të gjejë mënyrën për t’a ndaluar këtë katrahurë të madhe që po i bëhet vendit tonë në kurriz prej kohësh!
Shkruan: Aleksander Rena
New York, USA

Lajme të ngjashme

“Efektet e pritshme dhe sinjalizimet strategjike, që jep për rajonin e Ballkanit ndërprerja e marrëdhënieve diplomatike të Rusisë me NATO-n”

News Desk

Po BDI është fituese e rrethit të pare të zgjedhjeve lokale por jo edhe fituese absolute e tyre. Loja vazhdon më 31 tetor

PRESSonline.mk

Alarmi për sigurinë në Ballkan, vjen paralajmërimi: Kështu duhet të veprojë Perëndimi ndaj Vuçiqit

News Desk

Në Maqedoninë Veriore, çështja është si të ndërtohet shteti, jo si të rrëmbehet pushteti

News Desk

Ekspertët: Reformat në gjyqësor, të padukshme

News Desk

Numrat që po mbajnë në këmbë Qeverinë Zaev?!

PRESSonline.mk