Press Online
TEKNOLOGJI

Qeni “snajper”, qëllon me precizion deri në 1200 metra

Ushtria amerikane prezantoi në panairin e fundit ushtarak një qen robot të pajisur me një pushkë “Creedmoor” 6.5 mm që mund të qëllojë me precizion një objektiv deri në 1200 metra.

Qeni me nofkën “Spur” është krijimi më i fundit nga prodhuesi ndërkombëtar i armëve “Ghost Robotics” dhe “Sword”, me bazë në Nevada.

I vendosur mbi një nga modelet ekzistuese të “Ghost Robotics”, qeni “Spur” mund të udhëzohet nga distanca për të mbushur armën dhe për të qëlluar.

Firma ende nuk ka dhënë një konfigurim të qartë të armës apo sa municione mund të mbajë kjo makineri e re.

Gjithashtu është ende e paqartë se sa kushton njësia robot dhe arma e bashkëngjitur dhe mirëmbajtja e tyre.

Lajme të ngjashme

Këto janë aplikacionet më të mira për Android për vitin 2021

Press Online

Twitter merr hapa të rëndësishëm për ruajtjen e privatësisë

Press Online

Cilat janë fjalëkalimet më të përdorura në gjithë botën gjatë vitit 2021?

Press Online

iPhone do të ‘zhduket’ pas 10 vitesh

Press Online

Apple vendos të zhvillojë vetë teknologjinë celulare 5G

Press Online

Sekreti i suksesit të TikTok-ut dhe cilat janë llogaritë më të njohura në botë

Press Online