Press Online
AKTUALE ZGJEDHJET LOKALE 2021

CIVIL-Maqedoni: Dominojnë problemet me pajisjet për identifikim biometrik

Në raportet e vëzhguesve të CIVIL, nga terreni, prej ora 09:00 deri në 11:00, dominojnë problemet me aparatet a.q. “fingerprint”, ose pajisjet për identifikim biometrik, kumtoi Xhabir Deralla nga organizata joqeveritare CIVIL në konferencën e dytë për shtyp gjatë procesit zgjedhor.

Ai, mes tjerash, potencoi se një pjesë e këshillave zgjedhorë nuk janë mjaft të njoftuar me Kodeksin për vëzhgues dhe ndryshimet e tij dhe kërkojnë nga vëzhguesit e “Civil” dokumente plotësuese, të cilat ata janë të obliguar t’i sjellin ose t’i refuzojnë sepse nuk ka emra në bexhat e KSHZ-së.

“Në vendvotimin 2626, kryetarja e Këshillit zgjedhor, ashpër reagoi në hyrjen e dy vëzhguesve të Civilit, me siguri kanë hyrë njëri pas tjetrit pasiqë nuk munden të dy të hyjnë në të njëjtën kohë, kuptohet. Por, ajo megjithatë, i ka lejuar vëzhguesit të vazhdojë me punën e tij. Ndryshe, vëzhguesi i njejtë paraprakisht nuk arriti të hyjë në vendvotimin 2627 në Bashkësinë lokale, Karposh 2. Shpresojmë se problemet e tilla të vogla do të ndërpriten në pjesën e dytë të ditës zgjedhore”, deklaroi Deralla.

Ai u kthye në problemet me pajisjet për identifikim biometrik, të cilat, siç tha, do ta shënojnë ditën.

Ai potencoi se problemet me aparatet e a.q.”fingerprint” vërehen në disa vende në shtet.

Raportet nga terreni i vëzhguesve të Civilit flasin se vendvotimi 2692 është vonuar me hapjen 43 minuta.

Deralla informon se prishje të qetësisë së votimit ka pasur në Aerodrom VV 2692.

Lajme të ngjashme

Shpërblime për mjekët që nxisin vaksinimin e pacientëve

Press Online

Vetoja e Bullgarisë, PS kundër Metës: Tirana nuk duhet të shkëputet nga Shkupi

Press Online

Grubi: Javën e ardhshme do të ketë zhvendosje të funksioneve, përgjegjësi për tragjedinë duhet të ketë!

Press Online

Mickoski: Disa tragjedi në vend tregojnë një sistem të kalbur dhe jofunksional

Press Online

Kovaçevski: Me Alternativën flasim për përgjegjësitë në Qeveri, jo për ndarjen e resorëve

Press Online

Familjarët e viktimave kërkuan që kufomat t’i pranojnë para xhumasë – ndryshon plani!

Press Online