Press Online
TEKNOLOGJI

Çfarë në të vërtetë tregojnë dokumentet e zbuluara për Facebookun?

Në nëntor të vitit 2020, një punonjës i Facebook paralajmëroi kolegët se nëpër komente janë shpërndarë dezinformata lidhur me zgjedhjet presidenciale në SHBA, dhe kishte komente nga më të rëndat.

Çdo herë e më shumë media në mbarë botën kanë filluar të raportojnë për dokumentet që kanë “rrjedhur” nga Facebooku, transmeton Telegrafi.

Gjatë viteve 2019-2020, një hulumtues në këtë rrjet social ka ideuar profile me përmbajtje të rrejshme të lajmeve, për të testuar se si sistemi i mesazheve të kompanisë trajton çështjen e dezinformimit dhe përmbajtjet polarizuese.

Një përdoruese testuese, në fakt profili i saj është ideuar në verën e vitit 2019, ishte një nënë konservatore Caroll Smith nga Karolina e Veriut, e cila kishte shprehur interesim për politikë dhe krishterimin.

Në një afat kohor prej dy ditësh, Facebooku i propozoi gruas Qanon, platformën kundër elitës majtiste. Kjo vazhdoi edhe pasi që ky përdorues testues nuk përcolli grupet e propozuara.

Në raportin me titull “Udhëtimin e Caroll në Qanon”, hulumtuesi konstatoi që Facebook në fund i ka propozuar një sërë përmbajtjesh ekstreme, konspirative e madje me përmbajtje të rëndë grafike.

Facebook asokohe kishte ndalur Qanon grupet në platformën e saj, shkruan Intelligencer. Në nëntor të vitit të kaluar, punonjësi i Facebookut paralajmëroi kolegët që në komente janë shpërndarë dezinformata sa i përket zgjedhjeve presidenciale në SHBA, dhe se kishte komente nga më të rëndat.

Lajme të ngjashme

Këto janë aplikacionet më të mira për Android për vitin 2021

Press Online

Twitter merr hapa të rëndësishëm për ruajtjen e privatësisë

Press Online

Cilat janë fjalëkalimet më të përdorura në gjithë botën gjatë vitit 2021?

Press Online

iPhone do të ‘zhduket’ pas 10 vitesh

Press Online

Apple vendos të zhvillojë vetë teknologjinë celulare 5G

Press Online

Sekreti i suksesit të TikTok-ut dhe cilat janë llogaritë më të njohura në botë

Press Online