Press Online
AKTUALE

Eskobar: Ballkanit Perëndimor i nevojiten politikanëve të cilët merren me të ardhmen, e jo me të kaluarën

Deputeti amerikan për Ballkanin Perëndimor Gabriel Eskobar tha sot se rajoni ka nevojë për liderë politikë të përkushtuar ndaj integrimeve evropiane, të hapur për dialog, të cilët do të merren me mundësitë e shekullit të 21-të, jo me problemet nga e kaluara.

“Çelësi për një Ballkan Perëndimor më të fortë është ai që krijon përfshirje, jo përjashtim, integrim në vend të shpërbërjes, pajtim etnik, jo politika nacionaliste”, tha Eskobar në Forumin e Sigurisë në Beograd.

Eskobar tha se një nga sfidat më të mëdha dhe më zhgënjyese ishte se “shumë politikanë nuk e kanë zhvilluar mendimin e tyre” dhe se problemet e viteve 1990, të cilat duhet të ishin zgjidhur shumë kohë më parë me vullnet politik, janë ende duke u diskutuar. Ai shtoi se Ministria e Financave e Serbisë, e cila ka menaxhuar me kaq sukses ekonominë, në të njëjtën kohë po shqyrtonte aktivitetet e organizatave të shoqërisë civile që kritikuan qeverinë.

Ai shtoi se sanksionet janë një mjet që do të përdoret, por nuk do të jetë mjet parësor dhe të përdoren sanksionet, nuk janë zgjidhje për Ballkanin.

“Shumë vende kanë bërë përparim të madh dhe shpresoj se së bashku me homologët tanë evropianë do të jemi në gjendje t’i bindim anëtarët se nuk janë aq të rrezikshëm sa mund të jenë,” tha Eskobar.

Lajme të ngjashme

Shpërblime për mjekët që nxisin vaksinimin e pacientëve

Press Online

Vetoja e Bullgarisë, PS kundër Metës: Tirana nuk duhet të shkëputet nga Shkupi

Press Online

Grubi: Javën e ardhshme do të ketë zhvendosje të funksioneve, përgjegjësi për tragjedinë duhet të ketë!

Press Online

Mickoski: Disa tragjedi në vend tregojnë një sistem të kalbur dhe jofunksional

Press Online

Kovaçevski: Me Alternativën flasim për përgjegjësitë në Qeveri, jo për ndarjen e resorëve

Press Online

Familjarët e viktimave kërkuan që kufomat t’i pranojnë para xhumasë – ndryshon plani!

Press Online