Press Online
SHËNDETI

Simptoma që tregojnë presionin e ulët të gjakut

Tensioni i lartë i gjakut mund të shkaktojë shumë probleme shëndetësore, dhe ai i ulët po ashtu mund të jetë i rrezikshëm. Nëse nuk e matni rregullisht presionin e gjakut, mund të mos e dini se është i ulët.

Përqendrimi i ulur

Mbi 90 dhe më e ulët se 60 konsiderohen vlera të ulëta të presionit të gjakut. Shkaqet janë të ndryshme dhe mund të ndryshojnë nga marrja e pamjaftueshme e ujit deri te problemet serioze shëndetësore. Ju gjithashtu do të njihni presionin e ulët të gjakut pa matës nëse përjetoni ndonjë nga këto simptoma:

– Marramendje ose humbje e ekuilibrit

– Mundim

– Lodhje

– Ulje e përqendrimit

– Shikim i turbullt

– Gjendje shoku

Dy simptomat e fundit mund t’i lidhni me probleme të tjera dhe nuk do t’ju shkonte ndërmend se shkaku është presioni dhe nëse ai bie papritur dhe nuk ngrihet përsëri, rrezikoni të bini në një gjendje shoku. Më pas simptomat janë si më poshtë: frymëmarrje e shpejtë, frymëmarrje e cekët, puls i dobët, lëkurë e ftohtë, djersitje e papritur, konfuzion ose çorientim.

Nëse ndjeni ndonjë nga simptomat nga lista, sigurohuni që të konsultoheni me një mjek, pasi mund të jetë një gjendje kërcënuese për jetën, këshillojnë ekspertët.

Lajme të ngjashme

Mos pini ujë të ftohtë me ushqim – Paralajmërimi i mjekëve

Press Online

Çka e shkakton errësimin e nënsqetullave dhe si ta trajtoni atë

Press Online

Perimet që “shpëtojnë” duhanpirësit, ulin rrezikun edhe nga kanceri

Press Online

Hani portokaj për të zgjidhur problemet shëndetësore që vijnë me stinën e dimrit

Press Online

Stina më e mirë për të humbur peshë

Press Online

Këto janë ushqimet që duhet të hani nëse vuani nga tiroidja

Press Online