Press Online
TEKNOLOGJI

Sulmohet wordpress – disa ueb-faqe hakohen

Studiuesit e sigurisë kanë zbuluar se afër 300 faqe interneti të WordPress janë hakuar dhe në to janë shfaqur njoftime të rreme.

Pronarët e faqes janë detyruar të paguajnë 0.1 bitcoin (rreth 6,000 dollarë) për ta kthyer faqen në pronësinë origjinale.

Së bashku me kërkesën e riblerjes, u instaluan kohëmatës, të cilët numëronin mbrapsht për të krijuar panik dhe për të detyruar pronarin e faqes që të paguante riblerjen.

Mashtrimi pas këtyre sulmeve u zbulua nga kompania e sigurisë kibernetike Sucuri, të cilën një nga viktimat e punësoi për të reaguar ndaj incidentit në lidhje me sulmin e supozuar.

Sapo filluan hetimin, studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan se faqet e internetit nuk ishin të koduara dhe se njoftimi ishte i rremë.

Studiuesit vunë në dukje se “sulmi” kishte të gjitha shenjat e një fushate të vërtetë “ransomware”, pasi dukej se sugjeronte se faqja e internetit ishte e koduar. Paralajmërimi doli të ishte një faqe e thjeshtë HTML, e krijuar nga një shtojcë e rreme WordPress.

Përveç shfaqjes së mesazhit dhe kohëmatësit, shtojca lëshoi një komandë të thjeshtë SQL për të gjetur të gjitha postimet dhe faqet që kishin statusin e “publikimit” dhe e ndryshoi atë në “null”, gjë që do t’u jepte të gjitha faqeve një etiketë 404 dhe do të siguronte besueshmëri për një sulm i rremë.

Studiuesit, megjithatë, nuk mund të përcaktojnë nëse sulmuesit kanë detyruar me dhunë fjalëkalimet e administratorit ose kanë marrë hyrjen tashmë të komprometuar nga tregu i zi.

Lajme të ngjashme

Këto janë aplikacionet më të mira për Android për vitin 2021

Press Online

Twitter merr hapa të rëndësishëm për ruajtjen e privatësisë

Press Online

Cilat janë fjalëkalimet më të përdorura në gjithë botën gjatë vitit 2021?

Press Online

iPhone do të ‘zhduket’ pas 10 vitesh

Press Online

Apple vendos të zhvillojë vetë teknologjinë celulare 5G

Press Online

Sekreti i suksesit të TikTok-ut dhe cilat janë llogaritë më të njohura në botë

Press Online