Press Online
MAQEDONI

Gjithsej 342 raste të KOVID-19, janë shëruar 348, kanë vdekur 7 persona

Në 24 orët e fundit janë regjistruar 342 raste të reja të KOVID-19, nga 2.349 testime të bëra. Janë shëruar 348 pacientë, ndërsa kanë vdekur 7 persona, informoi Ministria e Shëndetësisë, në pajtim me të dhënat e Institutit për Shëndet Publik.
Nga rastet e reja, në Shkup janë 135, Manastir 35, Veles 17, Prilep, Kavadar dhe Berovë 16, Ohër 15, Kumanovë 13, Strumicë 10, Shtip 9, Koçan dhe Gjevgjeli nga 8, Sveti Nikollë dhe Resnjë nga 6, Radovish dhe Vallandovë nga 5, Dellçevë 4, Gostivar, Kërçovë, Negotinë, Kriva Pallankë, Probishtip dhe Kratovë nga 2, Tetovë, Strugë, Vinicë, Demir Hisar, Demir Kapi dhe Dojran nga 1.
Janë regjistruar 348 pacientë të shëruar nga: Shkupi 141, Manastiri 33, Prilepi 25, Kavadari 21, Velesi 18, Koçani 14, Resnjë dhe Vallandova 10, Gjevgjelia dhe Dellçeva 8, Shtipi 7, Berova, Kriva Pallanka dhe Demir Hisari nga 6, Strumica dhe Sveti Nikolla 5, Radovishi, Negotina dhe Tetova nga 4, Pehçeva 3, Ohri dhe Probishtip nga 2, Gostivari, Kërçova, Kratova, Vinica, Bogdanci dhe Makedonska Kamenica nga 1.
Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 7 persona të vdekur: 3 persona të vdekur nga Shkupi (67, 74 dhe 79) dhe nga 2 të vdekur nga Manastiri (65 dhe 87) dhe Ohri (65 dhe 77). Të gjithë personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.
Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.478.883 testime të Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID-19 në vendin tonë nga fillimi i epidemisë është 216.670, numri i pacientëve të shëruar është 201.017, i të vdekurve është 7.616 ndërsa numri i rasteve aktive është 8.037.
Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja sipas qyteteve është si vijon: 

Shkup 94762, Aktivë 3826
Kumanovë 12912, Aktivë 257
Tetovë 11336, Aktivë 152
Prilep 10271, Aktivë 417
Manastir 8743, Aktivë 615
Gostivar 8064, Aktivë 30
Veles 7324, Aktivë 326
Kavadar 7007, Aktivë 302
Shtip 6596, Aktivë 161
Ohër 6490, Aktivë 313
Strumicë 6124, Aktivë 161
Kërçovë 4225, Aktivë 74
Koçani 4010, Aktivë 159
Strugë 3908, Aktivë 70
Gjevgjeli 2805, Aktivë 119
Negotinë 2565, Aktivë 56
Sveti Nikole 2122, Aktivë 81
Kriva Pallankë 1896, Aktivë 125
Resnjë 1748, Aktivë 88
Radovish 1732, Aktivë 68
Dibër 1456, Aktivë 2
Berovë 1462, Aktivë 95
Dellçevë 1408, Aktivë 134
Vinicë 1158, Aktivë 40
Probishtip 1120, Aktivë 26
Valandovë 945, Aktivë 57
Kratovë 775, Aktivë 46
Bogdanci 646, Aktivë 31
Demir Hisar 617, Aktivë 73
Krushevë 590, Aktivë 35
Makedonski Brod 495, Aktivë 12
Demir Kapi 425, Aktivë 8
Makedonska Kamenica 417, Aktivë 64
Pehçevë 351, Aktivë 9
Dojran 165, Aktivë 5.

Lajme të ngjashme

Dauti: Ngecje në investimet kapitale ka vetëm tek shqiptarët

Press

Koka jep shembullin e drejtorit që se kanë pasur shqiptarët dhe Shkupi

Press

Mickoski është në pritje të ftesës së Kovaçevskit për takim

Press

Sela kujton Ibrahim Rugovën: Njeriu i madh i historisë së Kosovës

Press

Ky është bilanci i 24 orëve me Covid-19

Press

Sali: Ende është herët që të heqim çertifikatat e Covid-19

Press