Press Online
MAQEDONI

Kontesti RMV-Bullgari, Pendarovski: Mund të zgjidhet më shpejt se 6 muaj

Qasja e kryeministrit të ri bullgar, Kiril Petkov, se historia nuk duhet të jetë kanali i vetëm i komunikimit, është i pranueshëm për presidentin, Stevo Pendarovski, por jo edhe afati kohor prej gjashtë muajsh. Gjatë vizitës në Kosovë, Pendarovski potencoi se nuk ka nevojë për zvarritje të procesit të tejkalimit të dallimeve, e se çështjet e hapura në fushat e tjera mund të zgjidhen shumë më shpejt.

Megjithatë, edhe nëse nuk ka marrëveshje dhe RMV vazhdon të mbetet jashtë procesit për një kohë të gjatë, Pendarovski është i bindur se nuk ka vend për frikë nga destabilizimi eventual.

“Nuk ka asnjë paralajmërim se nëse presim më gjatë për një çështje të pazgjidhur me Bullgarinë dhe nuk nisim negociatat me Bashkimin Europian mund të ndodh destabilizim, qytetarët duhet të jenë të qetë dhe nëse u intereson qasja nga ana e Bullgarisë unë e kam të pranueshme qëndrimin e kryeministrit bullgar, i cili thotë se historia nuk duhet të jetë kanali i vetëm që dy shtetet duhet të bisedojnë, nuk e mbështes afatin kohor prej 6 muajsh, por mund të them se ky kontest mund të zgjidhet edhe në një afat më të shkurtër.”,- u shpreh presidenti i RMV-së, Stevo Pendarovski.

Lajme të ngjashme

Dauti: Ngecje në investimet kapitale ka vetëm tek shqiptarët

Press

Koka jep shembullin e drejtorit që se kanë pasur shqiptarët dhe Shkupi

Press

Mickoski është në pritje të ftesës së Kovaçevskit për takim

Press

Sela kujton Ibrahim Rugovën: Njeriu i madh i historisë së Kosovës

Press

Ky është bilanci i 24 orëve me Covid-19

Press

Sali: Ende është herët që të heqim çertifikatat e Covid-19

Press