Press Online
KULTURË

Filmi ”Ditë e Kuqe” do të marrë pjesë në Festival International du Film Oriental de Genève

Filmi me regji të Besim Ugzmajlit, “Red Day”, është përzgjedhur për të marrë pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Oriental të Gjenevës, shkruan KultPlus.Festivali Ndërkombëtar i Filmit Oriental të Gjenevës (FIFOG) ju ofron një turne botëror në 50 filma me 40 të ftuar dhe 7 vende për shfaqje, debate dhe ekspozita në internet.Përpjekja e jashtëzakonshme e një gruaje dhe vajzës së saj për të zënë vend në një shoqëri të kontaminuar patriarkale, përpjekja për të marë atë që ato meritojnë dhe kërkojnë me çdo kusht, persona të mveshur me pushtet që veçse fuqizojnë sfidat dhe vështirësitë e këtyre dy personazheve paraqiten te filmi “Ditë e Kuqe”.Festivali Ndërkombëtar i Filmit Oriental të Gjenevës do të mbahet nga 13-19 qershor të këtij viti. /KultPlus.com

Lajme të ngjashme

Shqipëria, vendi që nuk e fsheh të kaluarën e tmerrshme

Press

Kush ishte gruaja e Naim Frashërit apo vajza që frymëzonte Haki Stërmillin

News Desk

Radiocorriere (1934): Aleksandër Moisiu sipas gazetarit italian, Enzo Ferrieri

News Desk

Haki Stërmilli, shkrimtari sentimental…

Press

Poema e Kthimit nga Jose Angel Buesa

News Desk

Poema e Kthimit nga Jose Angel Buesa

News Desk