Press Online
RAJON

Gjykata merr një vendim për burrin nga Juniku që dhunoi tri herë një të mitur

Gjykata Themelore e Gjakovës ia ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji një të dyshuari për dhunimin e një të miture, raporton Express.

Sipas Prokurorisë, i dyshuari “në mes të datës 03-05 maj 2022 në Junik në shtëpinë e tij, me përdorim të forcës e detyron personin tjetër të miturën ….. …….. të kryej akt seksual pa pëlqimin e saj”.

“Gjyqtari i procedurës paraprake Shaqir Zika, ka vlerësuar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit për të pandehurin në fjalë, ngase kemi të bëjmë me vepra penale të ndjeshme, ashtu që me gjetjen e mundshme të të pandehurit në liri ekziston rreziku i përsëritjes së veprës penale, rreziku i ikjes dhe ndikimi në dëshmitarë.

I pandehur do të mbahet në paraburgim në kohëzgjatje prej një muaji, i cili do të llogaritet prej kohës së arrestimit më 11 maj 2022 dhe do të zgjasë deri më 10 qershor 2022”, thuhet në njoftim./Express
Njoftimi i plotë i Gjykatës:

Gjakovë, 13 maj 2022 – Gjykata Themelore në Gjakovë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjakovës, duke i caktuar masën e paraburgimit një (1) muaj të pandehurit Sh. Ll., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale të dhunimit.

Sipas kërkesës, “në mes të datës 03-05 maj 2022 në Junik në shtëpinë e tij, me përdorim të forcës e detyron personin tjetër të miturën ….. …….. të kryej akt seksual pa pëlqimin e saj”.

Me këto veprime i pandehuri dyshohet se ka kryer veprën penale, ”Dhunimi” e sanksionuara me Kodin Penal të Republikës së Kosovës.

Gjyqtari i procedurës paraprake Shaqir Zika, ka vlerësuar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit për të pandehurin në fjalë, ngase kemi të bëjmë me vepra penale të ndjeshme, ashtu që me gjetjen e mundshme të të pandehurit në liri ekziston rreziku i përsëritjes së veprës penale, rreziku i ikjes dhe ndikimi në dëshmitarë.

I pandehur do të mbahet në paraburgim në kohëzgjatje prej një muaji, i cili do të llogaritet prej kohës së arrestimit më 11 maj 2022 dhe do të zgjasë deri më 10 qershor 2022.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.

Lajme të ngjashme

Ministri i Mbrojtjes: Shqipëria do të armatoset me antitankun më të mirë në botë

Press

Kryediplomati austriak: Mirëpresim kërkesën e Kosovës për anëtarësim në KiE

Press

Edi Ramës i prezantohet plani për portin e Durrësit

Press

Shqipëria i bashkohet padisë së Ukrainës kundër Rusisë në ICJ

Press

Hovenier: E dimë se kufiri i Kosovës është në veri të vendit

Press

Pas ukrainasve, shqiptarët ishin më të refuzuarit në kufijtë e BE-së në vitin 2021

Press