Qiqrat janë pjesëtari më i vogël i gjinisë së qepëve – alium, dhe kanë një gamë të gjerë përdorimesh dhe përfitimesh për shëndetin e njeriut.
Përfitimet e saj shëndetësore përfshijnë:
Ndihmon me problemet e tretjes
Komponimet organike unike që gjenden në qiqrat e ngjashme me hudhrën mund të lehtësojnë në mënyrë efektive problemet e tretjes. Përveç kësaj, ato kanë veti natyrore antibakteriale që eliminojnë një gamë të gjerë bakteresh, përfshirë salmonelën. Në mënyrë të veçantë, ato mund të rrisin efikasitetin e marrjes së lëndëve ushqyese në zorrë duke siguruar më shumë lëndë ushqyese nga ushqimi.Video Lajme Kosovë Botë Sport Ukraina Futboll Magazina Cult Ekonomi Femra Stili Shëndetësi Kuzhina Auto Teknologji Fun Telegrafi Jobs Arkiva Marketing
SHENDETESI / TË NJOHIM PRODUKTETPërfitimet shëndetësore të qiqrave
12.05.2022 • 07:20 / E përditësuar
Qiqrat janë pjesëtari më i vogël i gjinisë së qepëve – alium, dhe kanë një gamë të gjerë përdorimesh dhe përfitimesh për shëndetin e njeriut.
Përfitimet e saj shëndetësore përfshijnë:
Ndihmon me problemet e tretjes
Komponimet organike unike që gjenden në qiqrat e ngjashme me hudhrën mund të lehtësojnë në mënyrë efektive problemet e tretjes. Përveç kësaj, ato kanë veti natyrore antibakteriale që eliminojnë një gamë të gjerë bakteresh, përfshirë salmonelën. Në mënyrë të veçantë, ato mund të rrisin efikasitetin e marrjes së lëndëve ushqyese në zorrë duke siguruar më shumë lëndë ushqyese nga ushqimi.
Përmirëson shëndetin e zemrës
Një nga përbërësit organikë më të rëndësishëm që gjendet në qiqrat është alicina, e cila në hulumtimet e fundit është lidhur me uljen e niveleve të kolesterolit të keq në trup dhe përmirësimin e shëndetit të zemrës. Alicina gjithashtu ka qenë e lidhur me uljen e presionit të gjakut. Kombinuar me efektet vazodiluese të kaliumit, qiqrat mund të kenë një ndikim të madh në reduktimin e rrezikut kardiovaskular.
Për më tepër, ekziston një përbërës tjetër organik – quercetin, i lidhur drejtpërdrejt me uljen e kolesterolit dhe niveleve të pllakave në arterie. Përkatësisht, ndihmon në parandalimin e arterosklerozës dhe zvogëlon rrezikun e goditjes në tru dhe sulmit në zemër.