Press Online
KULTURË

‘Të rrosh është dhimbje’

Poezi nga Dritëro Agolli
Me dhimbje
Te rrosh është dhimbje,
Është dhimbje vertet!
Ngrysesh, gdhihesh i zgjuar a në ëndërr
S’e di se c’të ndodh, a c’te prêt.
Dhimbje të ecësh i vetëm në rrugë,
Këpucet e tua të ndjesh,
Dhimbje të hash pak supe e pak bukë,
Të presësh me dhëmbë një presh.
Dhimbje të ndjesh një sharje pas shpine
Nga një udhëtar qe s’e njeh,
Dhimbje kur miqtë s’ta shkelin shtëpinë
Dhe s’duan të dinë si je./ KultPlus.com

Lajme të ngjashme

Shqipëria, vendi që nuk e fsheh të kaluarën e tmerrshme

Press

Kush ishte gruaja e Naim Frashërit apo vajza që frymëzonte Haki Stërmillin

News Desk

Radiocorriere (1934): Aleksandër Moisiu sipas gazetarit italian, Enzo Ferrieri

News Desk

Haki Stërmilli, shkrimtari sentimental…

Press

Poema e Kthimit nga Jose Angel Buesa

News Desk

Poema e Kthimit nga Jose Angel Buesa

News Desk