Press Online
KULTURË

‘Për ty Atdhe, ma të bukurën kangë, me fuqinë e kësaj zemre do të kendoj’ 

Tenori i njohur shqiptar, Rama Lahaj pat publikuar këngën “Për ty Atdhe”, këngë që po e risjellim në përvjetorin e çlirimit të Kosovës.

Prishtina, Prizreni, Tirana, Kruja e vendet tjera të dy shteteve shqiptare u bënë nikoqire e këngës “Për ty Atdhe” të tenorit, teksa përgjatë videoklipit shfaqen motive të kulturës shqiptare, si veshja, plisi dhe shumë elemente të tjera të cilat e kurorëzojnë këtë këngë.

Kënga muzikën e së cilës e kreu Pjetër Gaci, orkestrimin Shpëtim Saraçi dhe me video produksion nga Entermedia, në të gjitha pamjet shfaq dashurinë e një çifti të ri që vizitojnë vende shqiptare dhe praktikojnë tradita tona, teksa përmbyllja e këngës bëhet me propozimin e Lahajt ndaj vajzës pranë monumentit të Skënderbeut.
Për ty Atdhe

Për ty Atdhe,
ma të bukurën kangë,
me fuqinë e kësaj zemre do të kendoj,
për këto male,
për këto fusha të gjana,
për këtë vend ku sot i lumtur jetoj.

Për këto male,
për këto fusha të gjana,
për këtë vend ku,sot i lumtur jetoj.

x2
I bukur je,
ngrihesh madhështor,
si një kështjellë e pamposhtur ti qëndron,
në mes dallgësh
shkëmb graniti vigan,
s’u përkule nga çdo stuhi e tufan.

Lajme të ngjashme

Kur gazeta ATDHEU botohej nga shqiptarët e Rumanisë

Press

Rinjohja e shtetit shqiptar pas Luftës së Parë Botërore dhe roli i ShBA-së

Press

Dashuria midis dënimit dhe besnikërisë?…

Press

109-vjetori i përfundimit të Konferencës së Londrës

Press

Shqiptarët në vitin 1929: Koleksioni fotografik i Hugo Bernatzikut

Press

“Kosova” në bibliotekën e Akademisë së shkencave të Shqipërisë

Press