Press Online
OP/ED

Kushtet e Shkupit që mund të shkatërrojnë procesin e negociatave me Sofjen

Nga Selim Ibraimi

Deklarata e fundit e kryeministrit maqedonas Dimitar Kovaçevski në Parlament sugjeron se qeveria në Shkup vazhdon të mbajë një qëndrim të fortë në bisedimet me Bullgarinë. Kjo ndërkohë dëshmon për procesin e negociatave dhe pozicionin aktual maqedonas. Është ende e paqartë për ndryshimet eventuale të pozicionit bullgar.

“Ne duhet të shkojmë në BE në bazë të një sistemi meritash. Propozimet që nuk ofrojnë mbrojtje të qartë të gjuhës dhe identitetit maqedonas janë të papranueshme. Në të njëjtën kohë, çështjet historike dhe dypalëshe nuk duhet të jenë pjesë e kornizës së negociatave. Hapja e kushtetutës është një opsion vetëm nëse fillimisht kemi një konferencë ndërqeveritare, pa kushte të mëtejshme në procesin e anëtarësimi”- ka deklaruar sot kryeministri Kovaçevski.

Megjithatë, janë shtuar shpresat për një përfundim të sukseshëm të kontestit bullgaro-maqedonas, pasi Uashingtoni zyrtarë njoftoi se është në gjendje të ndihmojë në lehtësimin e negociatave.

Lajme të ngjashme

Çmimi i energjisë elektrike në RMV shumë më i lartë se në Shqipëri e Kosovë ( prej 50%- 100%)

Press

Duke kërkuar “standarde europiane”, ca akademikë maqedonas po na kthejnë në mesjetë

Press

Dritё qё vjen nga Perёndimi…

Press

Pse Bashkimi Evropian duhet t’i hapë dyert për Ballkanin Perëndimor

Press

Nga Nikolla te Ursula fon der Lajen!

Press

Të pagjumët dhe paranoja

Press