Press Online
TEKNOLOGJI

Google njofton për veçoritë e AI në Gmail

Google së shpejti do të ofrojë mënyra për të gjeneruar tekst dhe imazhe duke përdorur mësimin e makinerive në produktet e saj Workspace, si pjesë e një përpjekjeje për të kapur rivalët në garën e re të AI. Google ka njoftuar një sërë veçorish gjeneruese të AI për aplikacionet e tij të ndryshme Workspace, duke përfshirë: Google Docs, Gmail, Sheets dhe Slides.

Veçoritë përfshijnë mënyra të reja për të gjeneruar, përmbledhur dhe ideuar tekst me AI në Google Docs (ngjashëm me numrin e njerëzve që përdorin ChatGPT të OpenAI ), opsionin për të gjeneruar email të plotë në Gmail bazuar në pikat e shkurtra të përdoruesve dhe aftësinë për të prodhuar Imazhet, audio dhe video të AI për të ilustruar prezantimet në Slides (të ngjashme me veçoritë në Microsoft Designer, të mundësuar nga DALL-E të OpenAI dhe Canva, të mundësuar nga Stable Diffusion).

Njoftimi tregon dëshirën e Google për të kapur konkurrentët në garën e re të AI. Që nga ardhja e ChatGPT vitin e kaluar dhe lëshimi nga Microsoft i Bing-it të aktivizuar me chatbot këtë shkurt, gjigandi i kërkimit është përpjekur të lançojë funksione të ngjashme të AI. Kompania thuhet se deklaroi një “kod të kuq” në dhjetor, me menaxhmentin e lartë duke i thënë stafit që të shtojë mjetet e AI në të gjitha produktet e saj të përdoruesve, të cilat përdoren nga miliarda njerëz, brenda disa muajsh.

Por, Google është padyshim që po ecën përpara vetes. Megjithëse, kompania ka njoftuar një sërë veçorish të reja, vetëm e para prej tyre – mjetet e shkrimit të AI në Docs dhe Gmail – do të vihen në dispozicion të një grupi “testues të besuar” me bazë në SHBA këtë muaj. (Kjo është gjithashtu se si Google njoftoi disponueshmërinë për rivalin e ChatGPT Bard). Google thotë se këto dhe veçori të tjera më pas do të vihen në dispozicion të publikut më vonë gjatë vitit, por nuk specifikoi se kur.

Më poshtë mund të shihni listën e plotë të veçorive të fuqizuara nga AI që Google thotë se do të vijnë në aplikacionet Workspace në të ardhmen:

Hartoni, përgjigjuni, përmblidhni dhe jepni përparësi Gmail-it tuaj;

Stuhi mendimesh, korrigjoni, shkruani dhe rishkruani në Docs;

Jepni jetë vizionit tuaj krijues me imazhe, audio dhe video të krijuara automatikisht në Slides;

Kalo nga të dhënat e papërpunuara te njohuritë dhe analizat nëpërmjet plotësimit automatik, gjenerimit të formulave dhe kategorizimit kontekstual në Fletët;

Gjeneroni sfonde të reja dhe regjistroni shënime në Meet; dhe

Aktivizo flukset e punës për të kryer punët në Chat. /Shqip

Lajme të ngjashme

Gara për Inteligjencën Artificiale: Google prezanton Bard, rivalin e ChatGPT

Press

15 minuta më pak në rrjetet sociale përmirëson shëndetin

Press

Pse nuk duhet ta lini ndezur modemin kur shkoni të flini

Press

Këngët italiane nuk do të luhen më në Facebook dhe Instagram

Press

LISTA/ WhatsApp do të ndalojë së punuari në disa telefona që nga 31 dhjetori

Press

Samsung është gati të fillojë prodhimin masiv të çipave të gjeneratës së tretë 4nm

Press