Press Online
MAQEDONI

Jeton Shaqiri: Punojmë për hapjen e qendrave për zhvillim profesional të mësimdhënësve në kuadër të të gjitha fakulteteve pedagogjike

Rritja e cilësisë së arsimit sipëror në fakultetet pedagogjike ishte temë kryesore e takimit me rektorin e Universitetit “Goce Dellçev”, si dhe dekanët e fakulteteve pedagogjike të universiteteve shtetërore, ka njoftuar përmes një postimi në rrjetet sociale ministri arsimit dhe shkencës Dr.Jeton Shaqiri.

“Shpalosëm idenë për hapjen e qendrave për zhvillim profesional të mësimdhënësve në kuadër të të gjitha fakulteteve pedagogjike, e cila do të realizohet në bashkëpunim me Byronë për Zhvillim të Arsimit. Ekziston nevoja që zhvillimi profesional i gjeneratave aktuale dhe të ardhshme të mësimdhënësve të realizohet në kontinuitet dhe në bashkëpunim të ngushtë me fakultetet të cilat krijojnë këtë kuadër, me qëllim të modernizimit të programeve arsimore, përmirësimin e metodologjisë, si dhe rritjen e standardit dhe përkrahjes së mësimdhënësve. Në takim mori pjesë edhe përfaqësuesi i Universitetit HAMK nga Finlanda, prof. Artan Limani për të përcjellë një pjesë nga përvoja në përkrahjen profesionale të mësuesëve në arsimin fillore dhe të mesëm”, thuhet në njoftimin e ministrit Shaqiri.

Lajme të ngjashme

Aksident fatal në rrugën Manastir-Kërçovë, vdes 25- vjeçarja

Press

Grubi: Punojmë që VMRO të votojë për ndryshimet kushtetuese

Press

“Nuk ka Qeveri pa shqiptarët, VMRO-DPMNE-ja e humbi partnerin e vetëm, ASH-në”, tha Osmani

Press

Moti sot

Press

Schinas: Koha për hapjen e klasterëve, të realizohen ndryshimet kushtetuese

Press

Grubi: Jam realist, votat për Ndryshimet Kushtetuese do të sigurohen

Press