Неверојатно: Навивачи по грешка го каменувале автобусот со нивниот тим! 🎥


Луд викенд во фудбалска Европа! ↓↓↓


Неверојатна сцена ни доаѓа од Јужна Америка и тоа во земјата на светскиот шампион Аргентина, навивачи по грешка го каменувале автобусот со нивните играчи мислејќи дека се гостинските.

Ситуацијата се случила на натпреварот помеѓу Тигрес и Сао Паоло во Сумаеркинаа. Нетрпеливоста помеѓу Аргентинците и Бразилците е добро познато, но вакво нешто како што им се случи на навивачите на Тигрес не се случило претходно.

Навивачите направиле заседа, меѓутоа прв се појавил автобусот на Тигрес и тие токму тој го каменувале. За среќа освен материјалната штета немало повредени играчи.

Инаку, кога е натпреварот во прашање Сао Паоло славеше победа со 0:2.