Џејмс Рубин доаѓа во Македонија, ќе помага во борбата против дезинформации

За време на престојот во Тирана, специјалниот пратеник Рубин ќе ќе учествува на состаноци со американските амбасадори од Западен Балкан.

Ова е негова прва посета на регионот по 23 години. Џејсм Рубин беше чест гостин на Балканот како портпарол на Стејт департментот во време на војната на Косово и на НАТО-бомбардирањето на тогашна Сојузна Република Југославија и како помошник државен секретар од 1997 до 2000 година, за време на мандатот на претседателот на САД, Бил Клинтон.