Бремената сопруга очајно го чека Самоил, ќерка му плаче секој ден – истрагата тапка во место

Мина повеќе од месец, но уште нема ни трага ни глас од 26-годишниот Самоил Костадиновски, внук на Љубе Бошкоски. Ниту паричната награда што неговото семејство ја понуди за информации не им донесе добра вест за Самоил.

Неговата сопруга и татко му за Канал 5 раскажуваат оти надеж дека не му се случило најстрашното имаат, но незадоволни се од надлежните, чија истрага, како што велат, како да пропаѓа во жив песок.

Сопругата на Самоил, која е бремена, низ солзи раскажува дека се моли и посакува тој за Велигден да си дојде дома, жив и здрав, а нејзината тригодишна ќерка, на прозорец го чека татко ѝ секој ден.

„Само да го вратат, значи, побрзо да се врати дома. Што и да се случило, има решение за се. Малечката го бара секој ден, секој ден плаче… Јас на себе не можат да си објаснам дека го нема, или дека нешто се случило, а не на дете од три години да му објаснам. Значи, кои и да сте, да се врати здрав и жив, за се има решение, се може да се реши. И парична награда се нуди, само да дознаеме дека е жив. Месец дена живееме во агонија, ниту знаеме дека е жив, ниту пак имаме информации за него.“

Таткото на Самоил, Љупчо Костадиновски, кажа дека се сомнева оти некои од надлежните во институциите ги штитат виновниците, па додека, како што вели, истрагата е во „ќор-сокак“ бидејќи приведените се бранеле со молчење, неговиот друг син, сам се обидува да дознае што се случило со брат му. Според сознанијата на семејството, околу автомобилот со кој било извршено киднапирањето, што после три дена било запалено во атарот на селото Драчево, имало докази кои воделе до сторителите.