Млад затвореник пуштен на погреб во Риека, таму им побегнал на полицајците

Малолетен деликвент од Хрватска им избегал на полицајците кои го придружувале на погреб, поради кој бил пуштен од воспитно-поправен дом, јави „Индекс“.

Престапникот, кој вчера избегал во Риека, сѐ уште не е вратен во Воспитно-поправниот дом. Кога пристигнал на гробиштата, тинејџерот излегол од возилото и веднаш почнал да бега.

Затворските полицајци успеале да го фатат, но тие раскажуваат дека биле опколени од непознати луѓе кои прво вербално, а потоа и физички ги нападнале. Напаѓачите ги собориле на земја, при што малолетниот деликвент успеал да избега, тврдат полицајците.

Министерството денеска одговори дека управителот на воспитно-поправната установа веднаш го пријавил бегството на малолетникот во полициско одделение за да се преземат мерки и да се утврдат фактите поврзани со инцидентот.