(Видео) Груби: Сум се сретнал и со Мицкоски и со Николоски и со Мисајловски – сите мислат дека Бехтел и Енка се одлична компанија

И опозицијата мисли дека Бехтел и Енка се одлична компанија, вели во денешната епизода на “МРЕЖА” првиот вице-премиер Артан Груби.

-Знам дека имаат одлично мислење за Бхетел и Енка, сум се сретнал и со Николоски и Мисајлоски и Мицкоски, неколку пати, не ендаш, од специјалниот закон досега во неколку наврати сме разговарале во последните неколку месеци можеби и година.

Договорот апсолутно нема ниту “к” од корупција, имаше можност и ВМРО-ДПМНЕ да биде дле од управувачкиот договор, имаат можност да имаат увид во се што сака, сметам дека овие ставови се за дневна политика, да иг има и да бидат читани дека критикуваат за изградба на патишта.

Граѓаните сакаат реализација на проекти, не препукување меѓу партиите, вели Груби кој прашува кој ќе одговара за толку години изградба на Кичево-Охрид.